Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Tiafoe postúpil do prvého grandslamového semifinále

Americký tenista Frances Tiafoe sa teší po bodovom zisku proti Španielovi Rafaelovi Nadalovi v osemfinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku 5. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Vo štvrťfinále dvojhry na US Open zvíťazil v pozícii turnajovej dvadsaťdvojky nad nasadenou deviatkou Rusom Andrejom Rubľovom 7:6 (3), 7:6 (0), 6:4.

New York 7. septembra (TASR) - Americký tenista Frances Tiafoe postúpil do prvého grandslamového semifinále v kariére. Vo štvrťfinále dvojhry na US Open zvíťazil v pozícii turnajovej dvadsaťdvojky nad nasadenou deviatkou Rusom Andrejom Rubľovom 7:6 (3), 7:6 (0), 6:4. V dueli o postup do finále nastúpi proti lepšiemu zo súboja medzi Španielom Carlosom Alcarazom a Talianom Jannikom Sinnerom.

Tiafoe na dvorci Arthura Asha nadviazal na výborný výkon z osemfinálového stretnutia proti druhému nasadenému Španielovi Rafaelovi Nadalovi. Američan skvele podával, hral pestrejšie ako jeho súper, nebál sa chodiť na sieť. Zápas zakončil štýlovo esom, celkovo osemnástym. Rubľov pôsobil v rozhodujúcich momentoch frustrovaným dojmom a na grandslamovej pôde sa mu ani na šiesty pokus nepodarilo postúpiť medzi elitné kvarteto.

Tiafoe po životnom úspechu neskrýval veľkú spokojnosť. "Dosiahol som najcennejšie víťazstvo v kariére. Tvrdá práca sa vyplatila a prvýkrát som v grandslamovom semifinále. Na tomto dvorci sa cítim ako doma, užívam si to plnými dúškami. Chcem sa poďakovať divákom za podporu, boli fantastickí," uviedol v prvom pozápasovom interview s bývalým americkým tenistom Jamesom Blakeom. Tiafoe stále môže napodobniť Andyho Roddicka, ktorý v roku 2003 ako doposiaľ posledný Američan triumfoval vo Flushing Meadows v mužskom singli.



muži - dvojhra - štvrťfinále:

Frances Tiafoe (USA-22) - Andrej Rubľov (Rus.-9) 7:6 (3), 7:6 (0), 6:4