Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tím Jumbo-Visma odstúpil z prebiehajúcich pretekov Okolo Švajčiarska

Cyklisti tímu Jumbo-Visma so Slovincom Primožom Rogličom v žltom drese vedúceho pretekára počas 18. etapy cyklistických pretekov Tour de France na trati dlhej 175 km so štartom v Méribel a cieľom v meste La Roche-sur-Foron 17. septembra 2020. Foto: TASR/AP

Jumbo-Visma sa chce v tejto sezóne sústrediť predovšetkým na nadchádzajúcu Tour de France. Tím vkladá najväčšie nádeje do Slovinca Primoža Rogliča a Dána Jonasa Vingegaarda.

Paríž 16. júna (TASR) – Holandský cyklistický tím Jumbo-Visma odstúpil z prebiehajúcich pretekov Okolo Švajčiarska. Vo štvrtkovej piatej etape sa tak už nepredstavil. Dôvodom je prepuknutie koronavírusu v stajni.

Na pretekoch sa najlepšie darilo Američanovi Seppovi Kussovi, ktorý bol celkovo na siedmom mieste so stratou 10 sekúnd na vedúceho Stephena Williamsa. „Napriek všetkým opatreniam sa do tímu opäť vkradla korona. Neprezradíme, kto sa nakazil. V záujme zdravia jazdcov a personálu, ochrany pelotónu a pretekov považuje lekárske a športové vedenie holandskej formácie odstúpenie zo švajčiarskych pretekov za najmúdrejšie rozhodnutie,“ citovala tím agentúra AFP.

Jumbo-Visma sa chce v tejto sezóne sústrediť predovšetkým na nadchádzajúcu Tour de France. Tím vkladá najväčšie nádeje do Slovinca Primoža Rogliča a Dána Jonasa Vingegaarda. Obaja cyklisti predviedli svoju formu na Critérium du Dauphiné. Vingegaard sa stal celkovým víťazom pretekov a Roglič skončil na druhom mieste. „Situácia zatiaľ neovplyvňuje užší výber tímu na Tour de France, aj keď musíme počkať a uvidíme, čo sa stane v najbližších dňoch,“ uviedol tím.