Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tím Jumbo-Visma pravdepodobne príde o hlavného sponzora

Francúz Christophe Laporte (vpravo) a Belgicko Wout Van Aert z tímu Jumbo Visma sa pripravujú na prekročenie cieľovej čiary, aby obsadili prvé a druhé miesto na cyklistických pretekoch Gent-Wevelgem v belgickom Wevelgeme, v nedeľu 26. marca 2023. Foto: TASR/AP

Spoločnosť Jumbo, ktorá prevádzkuje druhý najväčší reťazec supermarketov v Holandsku, nedávno zmenila generálneho riaditeľa. Zosnulého Karla van Eerda nahradil jeho syn Ton van Veen.

Amsterdam 30. marca (TASR) - Holandská spoločnosť Jumbo plánuje v roku 2024 ukončiť sponzorské aktivity v športe. Cyklistický tím Jumbo-Visma tak pravdepodobne príde o hlavného sponzora.

Spoločnosť Jumbo, ktorá prevádzkuje druhý najväčší reťazec supermarketov v Holandsku, nedávno zmenila generálneho riaditeľa. Zosnulého Karla van Eerda nahradil jeho syn Ton van Veen. "Do podniku vháňa čerstvý vietor a prehodnocuje všetky svoje sponzorské zmluvy. Môžem potvrdiť, že spolu komunikujeme, aby sme zistili, aké môžu byť nasledujúce kroky. Okrem Jumba máme viacerých ďalších partnerov, ale dúfame, že budeme môcť pokračovať v spolupráci tak, ako to bolo doteraz," uviedol generálny riaditeľ Jumbo-Visma Richard Plugge.

Plugge tvrdí, že zatiaľ nie je dôvod na paniku. "Aktuálna zmluva zahŕňa rok 2024, takže môžeme pokračovať bez obáv. Nebojíme sa. Potrebujeme však odhodlanie všetkých našich partnerov. Slogan tímu je spoločné víťazstvo, vytvorili sme ho s Karlom van Eerdom. Budovanie tímu, formovanie dlhodobého plánu je niečo, čo robíme spolu s našimi partnermi," citoval Pluggeho portál velonews.com.

Jumbo-Visma sa môže pochváliť celkovým víťazstvom na vlaňajších pretekoch Tour de France, na ktorých triumfoval dánsky cyklista Jonas Vingegaard. Stajňa momentálne predvádza výborné výkony na belgických klasikách, dva preteky za sebou ovládol Francúz Christophe Laporte. Spoločnosť Jumbo taktiež finančne podporuje úradujúceho majstra F1 Maxa Verstappena či holandských rýchlokorčuliarov.