Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tím Ruskej tenisovej federácie vedie vo finále nad Chorvátskom 1:0

Ruský tenista Andrej Rubľov sa teší v zápase proti Chorvátovi Bornovi Gojovi vo finále Davisovho pohára Ruská tenisová federácia - Chorvátsko 5. decembra 2021 v Madride. Foto: TASR/AP

Rubľov v dueli s Gojom potvrdil úlohu papierového favorita, počas celého zápasu ťažil z kvalitného podania.

Madrid 5. decembra (TASR) - Hráči Ruskej tenisovej federácie vedú vo finále Davisovho pohára nad Chorvátskom 1:0. O prvý bod pre ruské farby sa v Madride postaral Andrej Rubľov, ktorý zdolal Bornu Goja 6:4, 7:6 (5). V druhom singli nastúpili proti sebe Daniil Medvedev a Marin Čilič.

Rubľov v dueli s Gojom potvrdil úlohu papierového favorita, počas celého zápasu ťažil z kvalitného podania. O osude prvého setu rozhodol siedmy gem, v ktorom Rubľov prelomil Gojov servis. V druhom dejstve si obaja hráči držali svoje podanie a rozhodnutie padlo v tajbrejku, v ktorom slávil úspech Rubľov.

"Bol som pod tlakom, lebo každý odo mňa čakal, že potvrdím úlohu favorita a získam bod. Nebolo to vôbec jednoduché. Borna hrá na finálovom turnaji v životnej forme a aj dnes podal neuveriteľný výkon. Musel som siahnuť na dno síl, aby som zlomil jeho odpor. Verím, že Daniil získa potrebný druhý bod," uviedol Rubľov v prvom pozápasovom interview.

Rusi sú tak bližšie k tomu, aby tretíkrát v histórii získali prestížnu "šalátovú misu". Predtým sa im to podarilo v rokoch 2006 a 2002. V Madride zatiaľ potvrdzujú, že vo dvojhrách patria medzi absolútnu svetovú špičku. Medvedev je v rebríčku ATP druhý, Rubľovovi patrí piata priečka. Gojo bol pred štartom finálového turnaja až na konci tretej svetovej stovky.

finále Davisovho pohára:


Ruská tenisová federácia - Chorvátsko 1:0 po úvodnej dvojhre

Andrej Rubľov - Borna Gojo 6:4, 7:6 (5)