Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Tím Seattlu viedla v príprave trénerka Campbellová

Na snímke vľavo Jessica Campbellová. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročná Kanaďanka získala ako hráčka v roku 2015 striebro na majstrovstvách sveta a je trénerskou priekopníčkou.

Seattle 26. septembra (TASR) - Na striedačke hokejistov Seattlu Kraken stála v prípravnom zápase proti Calgary Flames trénerka Jessica Campbellová. Mužstvo viedla spoločne s Danom Bylsmom, ktorému robí asistentku vo farmárskom tíme Coachella Valley.

Obaja v pondelkovom zápase zastúpili hlavného kouča Davea Hakstola, ktorý absolvoval s druhou časťou tímu Kraken iný prípravný zápas. "Je to samozrejme obrovská príležitosť a vážim si to. Beriem to s pokorou, že som súčasťou organizácie," citoval Campbellovú web nhl.com.

Tridsaťjedenročná Kanaďanka získala ako hráčka v roku 2015 striebro na majstrovstvách sveta a je trénerskou priekopníčkou. Vlani v lete sa stala prvou asistentkou trénera v AHL v histórii, predtým pôsobila v rovnakej úlohe na svetovom šampionáte mužov v Tampere a Helsinkách pri nemeckej reprezentácii, kde pomáhala fínskemu koučovi Tonimu Söderholmovi.

"Zaslúži si pozornosť. Prináša úplne iný pohľad, než na aký som bol zvyknutý a je naozaj kreatívny," povedal po pondelkovom zápase útočník Andrew Poturalski, ktorý hral pod vedením Campbellovej v minulej sezóne v AHL. "Všetkým útočníkom v Coachelle pomohla posunúť sa, hlavne pri presilovkách. Je naozaj skvelé mať ju na striedačke," dodal.