Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Tím SR 20 podľahol na záver Turnaja štyroch krajín domácemu Nórsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

O osude stretnutia rozhodla prvá tretina, v ktorej si Nóri vybudovali trojgólový náskok.

Lillehammer 14. novembra (TASR) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov obsadila na Turnaji štyroch krajín v nórskom Lillehammeri štvrtú priečku. Rozhodol o tom záverečný nedeľňajší súboj, v ktorom zverenci trénera Ivana Feneša podľahli nórskym rovesníkom 3:5. O osude stretnutia rozhodla prvá tretina, v ktorej si Nóri vybudovali trojgólový náskok. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Domáci boli v prvom dejstve efektívnejší, keďže oba tímy vyslali na bránku súpera zhodne po dvanásť striel. V úvode druhej tretiny ubránili slovenskí juniori dve oslabenia a prvú presilovku, ktorá prišla v 33. minúte, využili sekundu pred jej vypršaním zásluhou Dvorského. V úvode záverečnej tretiny ustáli ďalšie oslabenia a následne sa zásluhou Štetku dotiahli v skóre na rozdiel jediného gólu, ibaže o tri a pol minúty neskôr ich po dobrej nórskej ofenzívnej pasáži utlmil presne umiestnenou strelou Jonassen. V závere padli ešte dva góly. Najskôr druhú presilovku v zápase využil dôrazný Sýkora, následne sekundu pred klaksónom dopravil puk do opustenej slovenskej bránky Granath.

Pre slovenských reprezentantov do 20 rokov bol Turnaj štyroch krajín v Nórsku poslednou zápasovou skúškou pred štartom záverečnej prípravy na svetový šampionát. Zdolali na ňom len víťazný tím z Nemecka, a to 5:4 po predĺžení v otváracom dueli. V druhom podľahli Švajčiarom rovnako ako v nedeľu Nórom pomerom 3:5. Podujatie v Lillehammeri odohrali juniori so špeciálnymi nálepkami na prilbe s odkazom na iniciatívu Dobré srdce Borisa Sádeckého, čím si pripomenuli pamiatku zosnulého kamaráta a slovenského reprezentanta Borisa Sádeckého.

Záverečnú prípravu na decembrové MS 20-ročných v Kanade odštartujú Slováci o necelý mesiac.

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov v Lillehammeri

(zdroj: www.hockeyslovakia.sk):

Nórsko – Slovensko 5:3 (3:0, 0:1, 2:2)

Góly: 2. S. Wold (E. Wold, Granath), 14. Olsen (Elvsveen, Jonassen), 17. Elvsveen (Ahlsen, Wiberg), 49. Jonassen (Dahl, Granath), 60. Granath – 35. Dvorský (Jedlička, Bakala), 45. Štetka, 56. A. Sýkora (Jedlička). Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 38:33. Rozhodovali: Lars, Morten – Killi, Delgat, 111 divákov.

Zostava SR: Opatovský – Bakala, Petrovický, Stripai, Štrbák, Fatul, Žabka Socha – Jedlička, Dvorský, Sýkora – Nemec, Krajč, Honzek – Kolenič, Štetka, Danielčák – Kupčo, Ragan. Tréner I. Feneš.