Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tím SR 21 odohrá prípravné stretnutie s Rumunskom so zmenami v kádri

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš počas tlačovej konferencie k nominácii na kvalifikačné zápasy Majstrovstiev Európy 3. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slovensko zvíťazilo v piatok na záver kvalifikácie na Malte 3:1, realizačný tím na čele s trénerom Jaroslavom Kentošom však videl vo výkone rezervy.

Nitra 6. júna (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov odohrá záverečný zápas v tejto sezóne. Utorňajšie stretnutie s rumunskými rovesníkmi (17.30 h, NTC Senec) im poslúži aj ako príprava na baráž ME 2023, do ktorej postúpili z druhej pozície v kvalifikačnej C-skupine.

Rumunsko má ako jeden z dvoch spoluorganizátorov (spoločne s Gruzínskom) účasť na budúcoročnom finálovom turnaji zaručenú. Mladí Slováci o ňu zabojujú proti niektorému z ďalších mužstiev na druhých priečkach. Žreb sa uskutoční v utorok 21. júna o 12.30 h vo švajčiarskom Nyone. "Hru Rumunov sme si napozerali, hrajú kombinačne, chcú ukázať, že vedia hrať. Snažili sme sa na to pripraviť, nechceme nič podceniť. Chceme dať šancu aj ďalším hráčom, aby sme mali väčší rozhľad, aby sme sa vedeli čo najlepšie pripraviť na zápasy v baráži. Dávida Strelca povolali do A-tímu, aby vypomohol v ďalších zápasoch. Pre menšie zdravotné problémy sme z kádra poslali domov Bobčeka, Kadáka, Galčíka a Nebylu. Odchádzajúcich hráčov sme sa snažili nahradiť tými, ktorí by boli ďalšou alternatívou, aby sme mali väčší obzor. Medzi týmito hráčmi sú Kelemen, Rigo, Ďatko, Myslovič a Kmeť," informoval asistent trénera Mário Auxt na webe futbalsfz.sk.

Slovensko zvíťazilo v piatok na záver kvalifikácie na Malte 3:1, realizačný tím na čele s trénerom Jaroslavom Kentošom však videl vo výkone rezervy. "Sústredíme sa na našu hru, chceme sa cez výstavbu dostať do hry, chceme byť dominantní v hre s loptou. Chceme zlepšiť efektivitu, to, čo nám škrípalo v predchádzajúcich zápasoch. Chceme sa dostávať do šancí a dávať čo najviac gólov," povedal Auxt. "Bude to iný zápas, keďže ide o prípravný, ako keby sme hrali ostrý kvalifikačný. Rumuni majú kvalitu, ukázali ju aj v predošlých stretnutiach, sú spoluorganizátormi majstrovstiev Európy. Pre nás to bude dobrá príprava pred barážou, že si môžeme vyskúšať nové herné prvky," dodal obranca Ivan Mesík.