Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Cyklistickým tímom hrozí vylúčenie v prípade infikovaných jazdcov

Slovenský cyklista v drese Bora-Hansgrohe Peter Sagan (vpravo) máva počas oficiálneho predstavenia tímu pred sobotňajším štartom 107. ročníka legendárnych cyklistických pretekov Tour de France vo štvrtok 27. augusta 2020. Sagan sa vo svojom deviatom štarte na TdF pokúsi vybojovať už svoj celkovo ôsmy zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. Foto: TASR/AP

Podľa periodika L'Equpie opatrenia upravili po prípade falošne pozitívneho testu, ktorý zaznamenali v priebehu týždňa u jazdca tímu Bora-Hansgrohe.

Nice 28. augusta (TASR) - Organizátori cyklistickej Tour de France zmiernili bezpečnostné pravidlá pre nadchádzajúce preteky. Vylúčenie pre tímy hrozí už iba v prípade, keď pozitívny test na koronavírus budú mať jazdci.

Naďalej platí, že tím zo súťaže vylúčia, ak v jeho radoch zaznamenajú dva prípady koronavírusu v priebehu siedmich dní, no iba v prípade, že sa nakazia jazdci. Dosiaľ by znamenala stop aj infekcia medzi podporným personálom. Pri pozitívnom teste bude nasledovať kontrolná vzorku.

Podľa periodika L'Equpie opatrenia upravili po prípade falošne pozitívneho testu, ktorý zaznamenali v priebehu týždňa u jazdca tímu Bora-Hansgrohe, za ktorý jazdí aj Peter Sagan.