Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tímu New Jersey Devils bude chýbať Hughes ešte minimálne päť týždňov

Na snímke hokejista Jack Hughes, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Hughes strelil v prvom zápase sezóny proti Chicagu Blackhawks dva góly, vrátane víťazného v predĺžení, so Seattlom ešte pred zranením zaznamenal jednu asistenciu.

New York 30. októbra (TASR) - Jack Hughes bude pre vykĺbené rameno chýbať hokejovému tímu NHL New Jersey Devils ešte minimálne päť týždňov. Center sa zranil v druhom zápase "diablov" v tejto sezóne, keď ho 19. októbra narazil na mantinel obranca Seattlu Kraken Jeremy Lauzon.

Prvý muž draftu 2019 absolvoval vyšetrenia u tímového ortopéda Jonathana L. Glashowa, ktorý potvrdil, že nie je nutná operácia, ale 20-ročného hokejistu ešte čaká viac ako mesačná rehabilitácia. Po piatich týždňoch sa spoluhráč tria Slovákov Tomáša Tatara, Mariána Studeniča a Christiána Jaroša podrobí ďalšej lekárskej prehliadke. Tím zatiaľ neurčil termín jeho návratu na ľad.

Hughes strelil v prvom zápase sezóny proti Chicagu Blackhawks dva góly, vrátane víťazného v predĺžení, so Seattlom ešte pred zranením zaznamenal jednu asistenciu. "Jack robí pokroky, ale od návratu je ešte ďaleko," povedal pre nhl.com tréner Devils Lindy Ruff. Hughes už vynechal tri zápasy.