Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tínedžera, ktorý rasisticky urážal Rashforda, odsúdili na 6 mesiacov

Marcus Rashford, archívne foto. Foto: TASR/AP

Price sa 17. marca na súde vo Worcestri na druhýkrát priznal k odoslaniu obzvlášť urážlivej správy prostredníctvom verejnej komunikačnej siete.

Worcester 30. marca (TASR) - Devätnásťročného Justina Leeho Pricea odsúdili v stredu na šesť mesiacov väzenia za rasistické urážky na adresu anglického futbalistu Marcusa Rashforda. Na sociálnej sieti Twitter ho slovne atakoval za nepremenenú jedenástku v rozstrele vo finále ME s Talianskom.

Price sa 17. marca na súde vo Worcestri na druhýkrát priznal k odoslaniu obzvlášť urážlivej správy prostredníctvom verejnej komunikačnej siete. Predtým si však na Twitteri zmenil používateľské meno a na prvom vypočúvaní popieral skutok. "Price zaútočil na futbalistu na základe farby jeho pleti. Jeho čin bol jednoznačne rasistický a nenávistný. Tí, ktorí rasisticky urážajú futbalistov, ničia šport pre všetkých. Dúfam, že tento prípad vyšle jasný signál, že nebudeme tolerovať rasizmus. Vinníkov potrestáme podľa zákona," povedal Mark Johnson z prokurátorskej služby pre agentúru AP.