Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Tipéri slovenského hokeja si prídu na svoje, štartujte Tipsport liga

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Viac než štvormesačné čakanie na nový ročník hokejovej Tipsport ligy sa pomaly chýli k svojmu záveru.

Bratislava 5. septembra (OTS) - Letná príprava je minulosťou a už tento piatok si desať tímov odbije ostrý ligový štart v sezóne 2017/2018. My sa však ešte predtým pozrieme na to, koho favorizujú stávkové kancelárie. Spoločnosti, ktoré sú spomenuté v tomto príspevku, sa nachádzajú aj v zozname licencovaných stávkových kancelárií na našom trhu, uvedenom na serveri betserver.sk.

Košice s novým trénerom či americkou posilou
Pri neúčasti bratislavského Slovana sú opäť najväčším favoritom na celkové víťazstvo Košice. Na východe republiky rozhodne majú čo naprávať, pretože v minulej sezóne nečakane vypadli už vo štvrťfinále. Na nelichotivé výsledky Oceliari reagovali výmenou trénera a takisto nemalou obmenou kádra. Košický dres si už neoblečie Marek Bartánus ani dlhoročný kapitán Peter Bartoš. Veľkou posilou je Marek Hovorka, ktorého si zo Žiliny zobral so sebou Milan Jančuška. Pozornosť médií upútala predovšetkým posila v obrane Blake Kessel, ktorý je prvým Američanom v drese Košíc a zároveň bratom slávnejšieho Phila Kessela. Aby toho nebolo málo, vedenie klubu angažovalo aj brankára Joakima Lundströma, ktorý mal vlani úspešnosť zákrokov nad hranicou 92%. Hráčske zázemie či bohatá história velia Košiciam pomýšľať na najvyššie méty a ich šancu na titul ohodnotili v Tipsporte kurzom 2,75.

Barani zabojujú o titul bez minuloročných opôr
Hlavnými vyzývateľmi Košíc by podobne ako v predošlých dvoch sezónach mali byť Banská Bystrica a HK Nitra. Barani sa budú musieť popasovať s náročnejším programom, keďže ako jediný slovenský klub pôsobia v Lige majstrov. Tú síce nerozohrali najlepšie, no v októbrových zápasoch proti fínskej Tappare môžu zabojovať o postup. Zverenci Vladimíra Országha to budú mať s obhajobou veľmi náročné. Po sezóne totiž odišlo až päť hráčov zo zámoria, ktorí mali výrazný podiel na zisku titulu. Tretím najproduktívnejším hráčom základnej časti bol obranca Mathew Maione, v bráne podával stabilne dobré výkony Jason Bacashihua a v play off gólovo zažiaril Brock Higgs.

Hokejisti Nitry doma body nerozdávajú
Nitrania sa rovnako ako v minulých ročníkoch budú chcieť čo najviac vyťažiť z domácich duelov. Pod Zoborom vlani odohrali pred fantastickou diváckou kulisou 34 zápasov, pričom neuspeli len v šiestich prípadoch. Produktívna bola najmä prvá formácia, ktorá sa však odchodmi Mareka Tvrdoňa a Mareka Slováka rozpadla. Náhradou za nich by mala byť dvojica kanadských útočníkov či talentovaný Matej Paulovič. V prípravných zápasoch sa zverenci Andreja Kmeča príliš neukázali, keď z 10 duelov vyhrali v riadnom hracom čase len tri. Šance Nitry vo Fortune i Tipsporte odhadli bookmakeri kurzom 4,00. Zaujímavosťou však je, že „žlto-čierni“ vypísali na titul Banskej Bystrice nižší kurz ako v prípade Košíc.

Finančné problémy Martina bude chcieť využiť Detva
Spomínané mužstvá s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú mať problémy s postupom do playoff. Ako to však vyzerá s ostatnými tímami? Určite veľkú motiváciu uspieť má Dukla Trenčín, ktorá vlani takmer vypadla do prvej ligy. Naopak, podarenú sezónu majú za sebou Žilinčania, no po odchode najproduktívnejšieho hráča Mareka Hovorku nebude ľahké nadviazať na semifinálovú účasť. Tradičný stred tabuľky by mali tvoriť tímy ako HKM Zvolen či HK Poprad. Čiernou škvrnou je absencia MHC Martin, ktorý má veľké finančné problémy. Namiesto neho dostane v novej sezóne šancu Detva, ktorá pri svojej premiére medzi elitou bude chcieť zabojovať o playoff.

Tipsport ligu možno sledovať v televízii, ale aj na internete
Detva je pred začiatkom sezóny najväčším outsiderom a kurz na jej možný titul sa pohybuje nad hranicou 100:1. Stávkari sa už teraz môžu tešiť na bohatú kurzovú ponuku a pomaličky rozmýšľať nad zápasmi úvodného kola. Tipovanie na zápasy Tipsport ligy si môžete okoreniť aj populárnymi LIVE stávkami, vďaka ktorým reagujete na priebežný vývoj zápasu. Navyše, aj počas tejto sezóny budete mať možnosť sledovať najlepší slovenský hokej naživo v priamych prenosoch. Množstvo zápasov, vrátane celého play off, odvysiela verejnoprávna RTVS a každý súboj si môžete vychutnať aj cez Tipsport TV či internetovú televíziu Huste.