Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPOS EXTRALIGA: Brankár Rahm pokračuje vo Zvolene

Na snímke gól na 1:0, vľavo Pavel Klhůfek, vpravo Pavel Jenyš (obaja HC Košice) druhý zľava Peter Hraško, dole brankár Robin Rahm (obaja HKM Zvolen) v zápase 12. kola hokejovej Tipsport Extraligy HC Košice - HKM Zvolen v Košiciach v piatok 13. novembra 2019. Foto: TASR - Milan Kapusta

Rahm odchytal v minulom ročníku zo všetkých brankárov v extralige najviac zápasov - 55, absolvoval dokopy 3388 minút.

Zvolen 15. júna (TASR) - Švédsky hokejový brankár Robin Rahm si bude aj v sezóne 2021/2022 obliekať dres HKM Zvolen. Jeden z hlavných strojcov tretieho majstrovského titulu sa dohodol s vedením klubu na predĺžení spolupráce.

Tridsaťštyriročný Rahm by tak mal byť aj v budúcom ročníku brankárskou jednotkou Zvolena. "Toto bolo jedno z tých ťažších a dlhších jednaní, podmienky sa niekoľkokrát dolaďovali. Robin sa rozhodoval takmer mesiac, no napokon si zvolil možnosť vrátiť sa do známeho prostredia a klubu, v ktorom dosiahol svoj najväčší hokejový úspech. Veríme, že to čakanie stálo za to a aj v nastávajúcej sezóne sa budeme môcť spoľahnúť na jeho stabilnú formu a nadpriemerné výkony," uviedol po podpise nového kontraktu pre klubový web generálny manažér HKM Ladislav Čierny.

Rahm odchytal v minulom ročníku zo všetkých brankárov v extralige najviac zápasov - 55, absolvoval dokopy 3388 minút. Raz si udržal čisté konto, s 92,37 percentami mu patrilo tretie miesto v súťaži v úspešnosti zásahov. V play off dokázal svoje výkony ešte vygradovať, pri ceste k zisku titulu mal priemer 2,20 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 92,8 percenta.

V minulosti chytal Rahm aj za švédske kluby Brynäs IF, Malmö Redhawks, AIK Štokholm či Leksands IF, dánske tímy SnderjyskE, Odense Bulldogs, EBEL okúsil v rakúskom Grazi a pôsobil aj v poľskom klube GKS Katowice.