Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

TIPOS EXTRALIGA: HKM Zvolen získal kanadského útočníka Pieroga

Na snímke gólová radosť hráčov Zvolena vo štvrtom zápase finále Kaufland play off Tipos extraligy v hokeji HK Poprad - HKM Zvolen v Poprade v utorok 4. mája 2021. Foto: TASR - Milan Kapusta

Dvadsaťosemročný Pierog prišiel do Zvolena zo zámorskej ECHL a bude to pre neho prvé angažmán mimo Severnej Ameriky.

Zvolen 30. júna (TASR) - Slovenský hokejový majster HKM Zvolen získal kanadského útočníka Nica Pieroga. Ten je tak zatiaľ po švédskom brankárovi Robimovi Rahmovi v kádri "rytierov" druhý zahraničný hráč.

Dvadsaťosemročný Pierog prišiel do Zvolena zo zámorskej ECHL a bude to pre neho prvé angažmán mimo Severnej Ameriky. Univerzál, ktorý môže hrať na krídle aj v strede útoku, odohral uplynulú sezónu v tíme Indy Fuel. V 65-tich zápasoch nazbieral 46 bodov za 24 gólov a 22 asistencií, na trestnej lavici si odsedel 55 minút. Okrem ECHL má nový muž na zvolenskej súpiske aj 15 štartov v AHL a sezóny v ligách NCAA, či BCHL.

"O Nica sa zaujímali nielen v Kanade, ale záujem mal okrem nás ešte jeden slovenský extraligový klub. Sme radi, že sme uspeli práve my, pretože takéhoto hráča sme potrebovali," povedal pre web "rytierov" skaut HKM Patrik Ryba a k prestupu pridal aj viac informácií: "Keďže nám odišli dvaja výborní siloví hráči Bondra a Kelemen, potrebovali sme mužstvo doplniť aspoň jedným hokejistom podobného typu. Museli sme siahnuť do zahraničia, pretože u nás takí hráči voľní nie sú. Nic je silový hráč, skvelý korčuliar s dobrým ťahom na bránu, kde sa vie presadiť. Má rozhľad, rozdáva prihrávky, hrá do tela a je obetavý. Očakávame od neho, že aspoň sčasti nahradí hráčsku kvalitu, ktorá nám odišla."