Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPOS EXTRALIGA: Nitra angažovala kanadského útočníka Rockwooda

Na snímke brankár Nitry Evan Cowley (uprostred) inkasuje tretí gól v zápase 43. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice – HK Nitra v Košiciach 28. februára 2021. Foto: TASR - František Iván

Rockwood strávil väčšinu kariéry v univerzitnej súťaži NCAA, v štyroch sezónach zbieral v priemere takmer bod na zápas, pričom v ročníku 2017/2018 sa stal najlepším nahrávačom súťaže.

Nitra 28. júna (TASR) - Káder extraligového klubu HK Nitra posilnil kanadský hokejista Adam Rockwood. Dvadsaťpäťročný útočník pôsobil v minulej sezóne na severe Európy, hral za švédske MODO Hockey a fínsky tím Ilves Tampere.

"Je to kreatívny hráč, počítame s ním predbežne na pozícii prvého centra. Museli sme vyplniť miesto, kde sme pôvodne počítali s Andrejom Kollárom. Studňa s kvalitnými slovenskými hráčmi nie je nevyčerpateľná. Veríme, že mu naše prostredie sadne a bude prínosom ako viacerí legionári u nás predtým," povedal o novej posile pre klubový web riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik.

Rockwood strávil väčšinu kariéry v univerzitnej súťaži NCAA, v štyroch sezónach zbieral v priemere takmer bod na zápas, pričom v ročníku 2017/2018 sa stal najlepším nahrávačom súťaže. V minulej sezóne prvýkrát okúsil európske klziská. V drese švédskeho druholigistu MODO nastúpil v 24 zápasoch, v ktorých zaznamenal 20 bodov (4+16). Ročník dokončil vo fínskej Liige, kde si v drese Ilves Tampere pripísal deväť štartov v základnej časti a štyri v play off.