Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

TIPOS EXTRALIGA: Útočník Solenský zamieril do HK Nitra

Na archívnej snímke vľavo slovenský hokejový reprezentant Samuel Solensk. Foto: TASR/Martin Baumann

Do Nitry prišiel po troch ročníkoch v drese Bemidji State University. V sezóne 2021/2022 mal v 29 zápasoch bilanciu 3 góly a 1 asistencia.

Nitra 3. júna (TASR) - Slovenský hokejový útočník Samuel Solenský si prvýkrát v kariére vyskúša najvyššiu domácu súťaž. Na zmluve pre sezónu 2022/2023 sa dohodol s klubom HK Nitra, ktorý o tom informoval na oficiálnej stránke.

Solenský strávil mládežnícke sezóny v Liberci. Od roku 2016 hral v zámorských mládežníckych súťažiach, pričom v predchádzajúcich troch sezónach pôsobil v univerzitnej NCAA. Zúčastnil sa na dvoch šampionátoch hráčov do 18 rokov, v roku 2016 bol kapitán slovenského výberu. V sezóne 2017/2018 hral aj na MS hokejistov do 20 rokov.

Do Nitry prišiel po troch ročníkoch v drese Bemidji State University. V sezóne 2021/2022 mal v 29 zápasoch bilanciu 3 góly a 1 asistencia. "Podobne ako u Jakuba Lacku, aj v Samovi vidíme veľký potenciál výrazne sa presadiť v mužskom hokeji. Nedávne sezóny strávil rovnako v zámorskej univerzitnej lige. Sme radi, že svoj ďalší posun v kariére spojil s naším klubom. Ide o výborného korčuliara s dôrazným a poctivým poňatím hry, ktorý je schopný kreatívne reagovať na situácie na ľade," povedal prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.