Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tipplerová je tehotná a nepredstaví sa vo finále SP v Andorre

Na snímke zľava druhá Švajčiarka Fabienne Suterová, víťazka rakúska zjazdárka Cornelia Hütterová a tretia jej krajanka Tamara Tipplerová oslavujú na pódiuv preteku Super G Svetového pohára v Lenzerheide 12. marca 2016. Foto: TASR/AP

ipplerová sa mala vo finále SP predstaviť v zjazde, v hodnotení disciplíny je na 25. priečke.

Viedeň 12. marca (TASR) - Rakúska lyžiarka Tamara Tipplerová predčasne ukončila sezónu a nepredstaví sa vo finále Svetového pohára v Soldeu v Andorre. Tridsaťjedenročná pretekárka oznámila, že sa stane mamou.

"Situácia prekvapila aj mňa. Uvedomujem si, že už nemôžem riskovať," citovala 31-ročnú pretekárku agentúra APA. Dodala, že je pre ňu nemožné v aktuálnej fáze všetko ignorovať a jazdiť naplno: "Motivácia a vášeň pre lyžovanie je u mňa stále veľmi vysoká a rada by som videla, čo prinesie budúcnosť. Teraz ma však čaká ďalšia úžasná úloha, na ktorú sa veľmi teším."

Tipplerová sa mala vo finále SP predstaviť v zjazde, v hodnotení disciplíny je na 25. priečke. V tejto sezóne sa dvakrát prebojovala do prvej desiatky SP, keď skončila piata v super-G v St. Anton a šiesta v zjazde v Cortine d'Ampezzo.