Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Detva si pred kvalifikáciou o play off verí

Na snímke hráč HC Košice Igor Ignatuškin v 47. kole hokejovej Tipsport Ligy v zápase HC Košice – DVTK Jégesmedvék Miškovec v Košiciach 18. januára 2019. Foto: TASR – Roman Hanc

V súboji maďarských tímov Miškovec - Budapešť to môže byť zaujímavé. V závere sezóny boli v lepšej forme hráči Miškovca, no vzájomné stretnutia sú mimoriadne vyrovnané.

Bratislava 28. februára (TASR) - V piatok odštartuje prvými zápasmi kvalifikácia o play off hokejovej Tipsport Ligy. K šestici Banská Bystrica, Zvolen, Nitra, Košice, Poprad a Trenčín, ktorá si vybojovala priamy postup po 55. kole základnej časti, pribudnú víťazi sérií HC Nové Zámky - HC O7 Detva a DVTK Miškovec - MAC Budapešť.

Série sa hrajú na tri víťazné zápasy, na domácom ľade začne lepšie postavený tím po ZČ, teda Nové Zámky a Miškovec. Víťazi sérií budú známi najneskôr 7. marca. Najhoršie postavený tím po základnej časti zo štvorice klubov v baráži sa vo štvrťfinále play off stretne s Banskou Bystricou, druhý postupujúci narazí na Zvolen. Ďalšie dve štvrťfinálové dvojice tvoria Nitra s Trenčínom a Košice s Popradom.

V súboji slovenských tímov sú favorit Nové Zámky. Tie zdolali Detvu v tejto sezóne štyrikrát, Detva sa tešila z triumfu iba raz. "Detva je v extralige len druhý ročník, takže určite berieme postup do predkola play off ako úspech. Hlavným cieľom bolo, aby sme sa nedostali do baráže, čo sme tiež splnili, takže si myslím, že by mali byt všetci v Detve spokojní. Myslím si, že Nové Zámky sú pre nás tým najlepším možným súperom. Lepším ako Miškolc alebo Trenčín. Šance vidíme úplne reálne a nepovažujeme sa za outsidera," povedal pre TASR útočník Detvy Jozef Tibenský.

Zverenci Josefa Turka si na súpera veria a poznajú aj recept na úspech: "Samozrejme to bude vyrovnané. Majú dobrú obranu a hlavne vyrovnanú brankársku dvojicu. Ale nám tiež v uplynulých zápasoch chytal výborne Roman Petrík, aj keď sme tie zápasy prehrali. Na Zámky bude určite platiť jednoduchá taktika, čiže veľa streľby, tlačiť sa do bránky a samozrejme naša fyzická hra, ktorá nás zdobí. Vždy musíme mať niekoho pred brankárom súpera, aby sme ho rozladili a aby naše strely nevidel," dodal Tibenský.

Zámčania sa dlho pohybovali v tabuľke v "pokojných vodách", na šiestom mieste mali pohodlný náskok, ale v závere základnej časti prišlo niekoľko prehier a napokon musia o play off bojovať v kvalifikácii. Aj preto sa tréner Milan Jančuška po rozhodujúcom domácom zápase s Trenčínom veľmi hneval. V sérii proti Detve preto Zámčania chcú uspieť. "Až teraz sa nám začína sezóna. Musíme dať hlavy hore. Detva je ťažký súper, najmä na jej ľade sa nehrá ľahko," povedal obranca Zámkov Michal Novák.

V súboji maďarských tímov Miškovec - Budapešť to môže byť ešte vyrovnanejšie. V závere sezóny boli v lepšej forme hráči Miškovca, no vzájomné stretnutia sú mimoriadne vyrovnané. Dva duely vyhral DVTK, tri Budapešť. Dva zápasy však MAC získal pre seba až po predĺžení. "S MAC sme odohrali v sezóne niekoľko výborných a vyrovnaných stretnutí, ani to predchádzajúce v poslednom kole základnej časti nebolo iné," povedal pre klubový web tréner Miškovca Glen Hanlon. V sezóne 2017/2018 zvíťazili vo finále maďarskej ligy hráči Budapešti nad Miškovcom 4:1 na zápasy.


Dvojice a termíny baráže o štvrťfinále play off TL /na 3 víťazstvá/:


HK Nové Zámky (7) - HC 07 Detva (10) /1., 2. a 4. marca, prípadne 4. a 5. zápas: 5. a 7. marca/

DVTK Jegesmedvék Miškovec (8) - MAC Budapešť (9) /1., 2. a 4. marca, prípadne 4. a 5. zápas: 5. a 7. marca/



Vzájomné zápasy Nových Zámkov a Detvy v tejto sezóne z pohľadu Nových Zámkov: 2:0, 3:1, 3:2, 0:5, 3:2 pp

Vzájomné zápasy Miškovca a Budapešti v tejto sezóne z pohľadu Miškovca: 2:3 pp, 2:4, 2:0, 2:0, 2:3 pp