Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Piešťany prehrali so Zvolenom po samostatných nájazdoch

Andrej Podkonický v samostatných nájazdoch vybojoval výhru pre Zvolen. Foto: TASR/Dušan Hein

Hokejisti Zvolena v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:1.

Piešťany 26. marca (TASR) - Hokejisti Zvolena vyhrali v utorňajšom zápase semifinále Slovnaft play off Tipsport extraligy na ľade Piešťan 3:2 po samostatných nájazdoch a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:1.

Stretnutie začali lepšie domáci. Hneď v prvej minúte unikla bratská dvojica Ručkayovcov, ale starší Henrich zvolenského brankára Šimka neprestrelil. Nepodarilo sa to ani jeho spoluhráčovi Mertelovi a ani Melichárkovi, ktorý tečoval Nemcovu strelu len tesne vedľa bránky. Prvú vážnejšiu šancu si vypracoval Zvolen až v jedenástej minúte, ale osamotený Čurilla mieril len do náručia brankára Tomeka. V 13. minúte sa do samostatného úniku dostal Henrich Ručkay, jeho strela však mierila vedľa brány.

Aj druhú tretninu začali lepšie Piešťany, Nemec v 25. minúte vyskúšal pozornosť brankára Šimka, ktorý jeho strelu vyrazil, ale následnú dorážku Melichárka už stihol pokryť. Trest za nevyužité šance prišiel v 28. minúte, keď Brabenec našiel pred bránkou voľného Podkonického, pre ktorého nebol problém skórovať. Hostí gól upokojil a stiahli sa viac do defenzívy, na ktorú domáci útočníci nenachádzali recept. Do jedinej vážnejšej šance sa dostal Peško, ale jeho strela spomedzi kruhov na vhadzovanie ani len netrafila bránku.

Dvojgólový rozdiel mohol na začiatku tretiny zvýšiť Peter Zuzin, ktorý sa po chybe obrany dostal k puku, ale Tomeka neprekonal. To ho mrzelo v 46. minúte, keď Chylo nabíjal Škadrovi, ktorý prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Od tohto momentu sa čakalo na chybu súpera, ktorá prišla až v 57. minúte, keď sa Brabenec dostal do samostatného úniku, ale svoju strelu namieril len do domáceho brankára. V nasledujúcej minúte sa zbytočne nechal vylúčiť Chovan a jeho vylúčenie dokázal potrestať Saliji. V záverečnom nápore hostia odvolali brankára a po závare v domácom obrannom pásme dokázal od modrej čiary prestreliť domáceho brankára Čierny a išlo sa do predĺženia.

V predĺžení mohol rozhodnúť Brabenec, ktorý sa zbavil brániaceho hráča, položil si na ľad aj brankára Tomeka, ale už nedokázal trafiť odkrytú bránku. Stretnutie tak rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých Podkonický vybojoval výhru pre Zvolen.

Hlasy po zápase:

Milan Klement, tréner Piešťan: "Celý zápas sme boli dostatočne aktívni a vytvorili sme si veľa šancí. Síce sme dostali nešťastný prvý gól, ale dokázali sme stav otočiť. Na konci sme však zbytočne inkasovali a v samostatných nájazdoch sme nemali šťastie."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Tento zápas bol pre nás veľmi dôležitý. Neotvárali sme hru tak, ako doma. Dobre sme bránili a čakali sme na chyby súpera. Po jednej z nich sa nám podarilo streliť gól, v závere sme sa nechali zbytočne vylúčiť a Piešťany dokázali stav otočiť. Zo záverečného tlaku sme však dokázali vyrovnať a samostatné nájazdy sme rozhodli v náš prospech."

ŠHK 37 Piešťany - HKM Zvolen 2:3 pp a sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 46. Škadra (Chylo, Mertel), 59. Saliji (Nemec, Filip) - 28. Podkonický (Brabenec, Kalla), 60. Čierny (Kalla), rozhodujúci samostatný nájazd premenil Podkonický.

Rozhodovali: Baluška, J. Konc - Gajan, R. Výleta, vylúčení: 2:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3060 divákov

Zostavy:
ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Brňák, Škadra, Filip, Drgoň, Hruška, Urban, Bučka, Kolník - Saliji, Nemec, Melichárek - H. Ručkay, Peško, J. Ručkay - Chylo, Mertel, Stupka - Šišovský, Toman, Haring

HKM Zvolen: Šimko - Čierny, Juraško, Hraško, Hertl, Pichnarčík, Mucha, Novajovský, Mahdalík - Kalla, Brabenec, Podkonický - P. Zuzin, L. Jurík, Chovan - Škvaridlo, M. Jurík, Čurilla - Puliš, Ľ. Zuzin, Ďaloga

/stav série: 1:2/