Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tite nominoval deväť útočníkov, nechýba Neymar či Vinicius Jr.

Na snímke futbalista Paríža St. Germain Neymar. Foto: TASR/AP

Brazília zabojuje o postup z G-skupiny proti Srbsku (24.11.), Švajčiarsku (28.11.) a Kamerunu (2.12.).

Sao Paulo 7. novembra (TASR) - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Tite predstavil nomináciu na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Katare. V 26-člennom zozname nechýbajú hviezdni Neymar z Paríža Saint-Germain či Vinicius Junior z Realu Madrid.

Tite nominoval troch brankárov, osem obrancov, šesť stredopoliarov a až deväť útočníkov. Okrem Neymara môže v ofenzíve počítať aj s Gabrielom Martinellim (Arsenal) či s Viniciusovým klubovým spoluhráčom Rodrygom. Medzi deviatku útočníkov sa však nezmestil vo forme hrajúci Roberto Firmino z Liverpoolu. V nominácii figuruje aj Dani Alves. Tridsaťdeväťročný obranca v tejto sezóne pôsobí v najvyššej mexickej súťaži, kde obliekal dres tímu Club Universidad Nacional.

Brazília zabojuje o postup z G-skupiny proti Srbsku (24.11.), Švajčiarsku (28.11.) a Kamerunu (2.12.). "Kanárici" sa stretli s rovnakými európskymi tímami aj v úvodnej fáze MS 2018, kde vypadli vo štvrťfinále po prehre 1:2 s Belgickom.



Nominácia Brazílie na MS 2022 v Katare:

Brankári: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Obrancovia: Dani Alves (Club Universidad Nacional), Marquinhos (Paríž Saint-Germain), Thiago Silva (Chelsea), Eder Militao (Real Madrid), Danilo (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla), Bremer (Juventus)

Stredopoliari: Casemiro, Fred (obaja Manchester United), Fabinho (Liverpool), Bruno Guimaraes (Newcastle), Lucas Paqueta (West Ham), Everton Ribeiro (Flamengo)

Útočníci: Neymar (Paríž Saint-Germain), Vinicius Jr. (Real Madrid), Richarlison (Tottenham), Raphinha (FC Barcelona), Antony (Manchester United), Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli (obaja Arsenal), Pedro (Flamengo), Rodrygo (Real Madrid)