Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Buffon oslávil titul Juventusu pri televízii

Na snímke hráči Juventusu, zľava Pablo Osvaldo, Carlos Tevez, Claudio Marchisio, hore Leonardo Bonucci a Martin Caceres oslavujú titul Foto: TASR/AP

Po vypadnutí v semifinále Európskej ligy UEFA 2013/2014 pocítili hráči Juventusu obrovskú satisfakciu za vydarenú sezónu na domácom poli.

Rím 5. mája (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín získali jubilejný 30. titul v talianskej Serii A. Pomohlo im k nemu zakopnutie AS Rím, ktorý v nedeľňajšom súboji 36. kola šokujúco prehral v Catanii 1:4 a na víťazný tím ligy stráca dve kolá pred koncom osem bodov. Juventus má navyše k dobru pondelkovú dohrávku s Atalantou Bergamo, v rámci ktorej bude s fanúšikmi oslavovať zisk tretieho "scudetta" v rade.

V nedeľu hráči "starej dámy" získali titul bez toho, že by museli kopnúť do lopty. Všetci spoločne sledovali vystúpenie Rimanov v televízii na sústredení pred zápasom s Atalantou. "Druhýkrát v kariére som získal titul tak, že som nemusel vybehnúť na ihrisko. Je to iný pocit, ale rovnako senzačný," povedal brankár šampióna Gianluigi Buffon.



Po vypadnutí v semifinále Európskej ligy UEFA 2013/2014 pocítili hráči Juventusu obrovskú satisfakciu za vydarenú sezónu na domácom poli, na ktorom suverénne valcovali súperov. "Keď rozhodca odpískal koniec zápasu v Catanii, opadlo z nás napätie a všetci sme si spolu vychutnali oslavy. Tie boli zatiaľ krátke, ale nepochybujem, že už v pondelok s našimi fanúšikmi budú veľkolepé," dodal Buffon. Obranca Giorgio Chiellini má pred sebou ešte jeden cieľ. "Chceli by sme získať 100 bodov v jednej sezóne talianskej ligy, čo sa zatiaľ žiadnemu klubu nepodarilo," vyhlásil. Juventus tri kolá pred koncom sezóny nazbieral 93 bodov za 30 víťazstiev, 3 remízy a 2 prehry.

AS Rím už pred zápasom v Catanii živil len teoretickú nádej na zisk titulu, po prehre 1:4 sa však rozplynula aj tá. "Nič nám nevyšlo, všetko bolo zlé. Chyby som spravil ja aj hráči," sypal si popol na hlavu kormidelník AS Rudi Garcia. "Rozdiel bol v motivácii oboch mužstiev. Kým domáci hrali o svoj záchranársky osud, my sme k zápasu pristúpili ľahkovážne. Hráčom chýbal pohyb, bol to veľmi slabý výkon," zdupľoval francúzsky kouč.