Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TL: Ďalšie zvučné meno mieri do Michaloviec, zmluvu podpísal Hickmott

Jordan Hickmott, archívna snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Jordan Hickmott je v nedávnom období už štvrtá akvizícia michalovského klubu.

Michalovce 8. júna (TASR) - Tipsportligový klub HK Dukla Ingema Michalovce angažoval 30-ročného kanadského hokejistu Jordana Hickmotta. Zároveň si poistil služby slovenského centra Petra Galamboša, ktorý predĺžil zmluvu. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Hickmott je v nedávnom období už štvrtá akvizícia michalovského klubu. K najvýchodnejšiemu účastníkovi Tipsport Ligy zamierili aj obranca Vladimír Mihálik a útočníci Marek Bartánus a Tomáš Matoušek. Aj Hickmott má, rovnako ako spomínaná trojica, banskobystrickú hokejovú minulosť. V drese "baranov" odohral predčasne ukončenú sezónu 2019/2020, v ktorej odohral 55 zápasov so ziskom 54 kanadských bodov za 21 gólov a 33 asistencií. V Banskej Bystrici už hral aj v ročníku 2016/2017, keď ziskom 68 kanadských bodov (27+41) v 71 zápasov pomohol klubu k premiérovému titulu. Univerzálny útočník pôsobil aj v nižších zámorských súťažiach, zahral si aj v medzinárodnej EBEL a nižšej nemeckej súťaži.

Pre čoskoro 31-ročného Petra Galamboša bude sezóna 2020/2021 druhou v michalovskom drese. V prvej odohral 53 stretnutí, v ktorých mal bilanciu 12 gólov a 15 asistencií. V najvyššej slovenskej súťaži už obliekal aj dresy materského Martina, Banskej Bystrice a Košíc.