Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

TL: HKM Zvolen zvíťazil nad MAC Újbuda 8:6

Archívna snímka, HKM Zvolen. Foto: TASR Henrich Mišovič

Som napokon rád, že sme to zvládli a našli sme silu na konci stretnutia a dotiahli sme to do víťazného konca, povedal tréner Zvolena.

Zvolen 26. januára (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v divokom nedeľnom zápase 44. kola Tipsport Ligy na vlastnom ľade nad MAC Újbuda 8:6.



HKM Zvolen – MAC Újbuda

8:6 (2:2, 2:2, 4:2)

Góly: 3. Tibenský (McPherson), 20. Corrin (Betker), 26. Mikúš (Špirko, Corrin), 35. Parks, 42. Mráz (Thompson), 42. Betker (Kelemen), 55. Mcpherson (Corrin, Trotter), 60. Mráz - 2. Langkow (Macaulay, Carlisle), 15. Langkow (Orban, Bodó), 30. Sofron (Strech), 34. Langkow, 43. Pitt, 43. Strech (Sofron, Klempa). Rozhodovali: Tvrdoň, Konc st. - Jedlička, Gegáň, vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Paks (Zvolen) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1425 divákov.

Zvolen: Hollý – Betker, Stephenson, Corrin, Tomko, Meliško, Švarný, Maier – M. Halama, Trotter, Parks – McPherson, Mikúš, Špirko – Thompson, B. Mráz, Kelemen – Marcinek, Tibenský, Štrauch – Kolenič

Újbuda: Halász – Pozsgai, McNally, Carlisle, Bl. Orbán, Garát, Macaulay, Fejes – Br. Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kriesz, Pitt, Terbócs – Szűcs, Majoross, Szigeti




Hostia otvorili skóre už v 2. minúte, keď sa v presilovej hre presadil Langkow. Domáca odpoveď na seba nenechala dlho čakať, už o minútu neskôr vyrovnal Tibenský. Mužstvá pokračovali v ofenzívnom predstavení, možnosti Corrina či Langkowa sa ešte neujali, ale v 15. minúte už opäť viedla Újbuda. V neprehľadnej situácii v domácom bránkovisku sa najlepšie zorientoval Langkow a pridal svoj druhý zásah v zápase. Zvolen stihol vyrovnať do prestávky vďaka presilovkovému gólu Corrina.

Úvodnú vážnu šancu druhej tretiny si vypracoval HKM, Halama však v samostatnom úniku neprekonal Halásza. Hosťujúci brankár kapituloval v 26. minúte, keď z dorážky skóroval Mikúš. V polovici stretnutia sa Újbuda dotiahla na 3:3 zásluhou Sofrona. Zvolenské prečíslenie dvoch proti jednému nevyužili Mráz s Kelemenom a prišiel trest na opačnej strane, v 34. minúte skompletizoval hetrik Langkow a prinavrátil náskok MAC. O ďalšiu minútu však znova platil nerozhodný stav, na 4:4 upravil Parks.

Gólová prestrelka pokračovala aj v treťom dejstve. V 42. minúte dali domáci dva góly zásluhou Mráza a Betkera, no už o minútu neskôr zase dvakrát inkasovali. Hollého prekonali Pitt i Strech a opäť sa začínalo odznova, tentoraz svietilo na ukazovateli 6:6. Zvolen stihol rozhodnúť v riadnom hracom čase, v 55. minúte dosiahol víťazný zásah McPherson. Na toto už Újbuda nenašla odpoveď a na konci pridal poistku do prázdnej bránky svojím druhým gólom v zápase Mráz.

Andrej Podkonický,
tréner Zvolena: "Pre nás sú domáce zápasy s Budapešťou vždy ťažké, vždy sa s nimi vytrápime. Vedeli sme, že súper je nebezpečný v protiútokoch, že nemôžeme strácať puky v strednom pásme. To sa napokon aj ukázalo v tomto zápase. Prehrávali sme po dvoch hlúpych fauloch, keď sme tie puky v strednom pásme stratili. Našťastie sme vyrovnali, ale celý zápas sme robili chyby a nimi sme Budapešti darovali góly. Som napokon rád, že sme to zvládli a našli sme silu na konci stretnutia a dotiahli sme to do víťazného konca."

Gergely Majoross, tréner Budapešti: "Sme veľmi sklamaní, že po takomto zápase odtiaľto odchádzame bez bodov. Dať šesť gólov jednému z najlepších tímov Tipsport Ligy je niečo výnimočné, no žiaľ, nemáme žiadne body. Som však hrdý na to, ako sme hrali, bojovali a nevzdávali sme sa. Ukázali sme v zápase veľa dobrých vecí, ale aj veľa chýb v defenzíve."