Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

TL: Posledný Liptovský Mikuláš vyhral na ľade lídra z Košíc

Na snímke autor druhého gólu Vladimír Vybíral (Liptovský Mikuláš), vľavo jeho spoluhráč Maroš Piatka v zápase 41. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - MHk 32 Liptovský Mikuláš 17. januára 2020 v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Liptáci začali lepšie, keď práve Vrábeľ strelou nad lapačku prekvapil Škorváneka a hostia od 5. minúty viedli - 0:1.

Košice 17. januára (TASR) - Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš zvíťazili v zápase 41. kola Tipsport ligy na ľade HC Košice 2:1. Postarali sa tým o jedno z najväčších prekvapení doterajšieho priebehu sezóny, keď ako posledný tím tabuľky naplno bodovali u lídra. O góly hostí sa postarali Vrábeľ a Vybiral.

HC Košice - MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Góly: 15. Rapáč - 5. Vrábeľ (Tamáši, Rud. Huna), 38. Vybiral (Piatka, Michalčin). Rozhodovali: Fridrich, Goga - L. Beniač, Frimmel, vylúčení: 3:2 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 5626 divákov.

HC Košice: Škorvánek - Slovák, Koch, Pavlin, Růžička, Čížek, Zeleňák, Bučko - Majdan, Chovan, Haščák - Belluš, Skokan, Sukeľ - Rapáč, Bortňák, Klhůfek - Milý, Suja, Jokeľ

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin - Kurali, Kramár, Droppa, Petran, Michalčin, Roman, Smutný, Mezovský - Rud. Huna , Tamáši, Vrábeľ - Vybiral, Piatka, Surový - Kriška, Rób. Huna, Ruch. Huna - Haluška, Oško, Uhrík


Pre trojicu Sukeľ, Michalčin, Vrábeľ išlo o špeciálny zápas, keďže ešte donedávna obliekali dres svojho piatkového súpera. Liptáci začali lepšie, keď práve Vrábeľ strelou nad lapačku prekvapil Škorváneka a hostia od 5. minúty viedli - 0:1. Košičania sa snažili o vyrovnanie, zvýšili obrátky, ale organizovaná obrana súpera im robila problémy. Liptákom sa darilo držať "oceliarov" mimo výhodných streleckých pozícií a často hrozili z brejkov. Košičania však ešte do prvej prestávky dokázali vyrovnať, keď brankár Zalivin neskrotil puk po pokuse Rapáča, ktorý v 15. minúte upravil na 1:1.

Domáci sa ani v druhej tretine nedostali do ideálnej hernej pohody. Napriek výraznému tabuľkovému rozdielu diváci videli vyrovnaný hokej s viacerými šancami na oboch stranách. V 30. minúte sa efektnou akciou prezentoval Róbert Huna, ale Škorváneka neprekonal. Domáci si vydýchli aj po žŕdke Tamášiho v 34. minúte a keď Majdan ani Koch v nádejných príležitostiach neprekonali Zalivina, prišiel trest. Košičania prepadli v strednom pásme a Vybiral po úniku vrátil hosťom náskok - 1:2.

Tretia tretina bola o snahe domácich o vyrovnanie, no Liptáci pozornou defenzívnou hrou kontrolovali svoj náskok. Bezhlavo neútočili a Košičania mali problém dostať sa do nádejných pozícií. Nevyšlo to ani Haščákovi v 55. minúte, ktorý sa po krátkom úniku dostal za obranu súpera. Domácim k vyrovnaniu nepomohla ani hra bez brankára v závere zápasu.

Hlasy trénerov
Peter Draisaitl, tréner HC Košice: "Mikuláš vyhral zaslúžene. Náš herný prejav sa ťahá už dlhšiu dobu. V nedávnom zápase v Bratislave to vyvrcholilo. Je to ako keď idete na skúšku do školy a predtým sa nenaučíte, v tom momente už to riešenie nenájdeš. Dnes sme neboli schopní presadiť sa do priestorov, odkiaľ sa dávajú góly. Chlapci sa musia spamätať a uvedomiť si, že všetko začína tvrdou prácou."

Anton Tomko, tréner MHk 32 Liptovský Mikuláš: "Pred zápasom sme pracovali najmä na hlavách, aby sme boli pozitívni. Každý počítal s tým, že Košice sú favorit. Mali sme slušný pohyb v porovnaní s inými zápasmi. Gól Vrábeľa nás celkom nakopol. V náš prospech dnes rozhodla bojovnosť a organizácia hry, ale sčasti aj šťastie. Vybojovali sme tri body, ktoré sú pre nás povzbudením do ďalšieho priebehu sezóny. Ešte nevzdávame boj o predposlednú priečku."