Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

TL: Rozhodca Štefík dostal trest za chyby v zápase Košice - Slovan

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jeden z dvojice hlavných rozhodcov zápasu 34. kola Tipsport Ligy HC Košice - HC Slovan Bratislava (2:1) doplatil na chyby v závere stretnutia, po ktorých dalo vedenie belasých podnet na KR.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Slovenský hokejový rozhodca Miroslav Štefík dostal od Komisie rozhodcov (KR) Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) trest zákazu činnosti na jeden zápas. Jeden z dvojice hlavných rozhodcov zápasu 34. kola Tipsport Ligy HC Košice - HC Slovan Bratislava (2:1) doplatil na chyby v závere stretnutia, po ktorých dalo vedenie "belasých" podnet na KR.

Štefik bol podľa KR zodpovedný ako predný hlavný rozhodca za posúdenie predmetných situácií. Išlo o úmyselné posunutie bránky domácim brankárom Andrejom Košarišťanom (v čase 58:50) pri šanci Jakuba Urbánka a nepotrestané hákovanie na prenikajúceho útočníka Slovana Jindřicha Abdula (čas 56:05). Členovia KR SZĽH sa zhodli, že posúdenie oboch situácií mohlo mať vplyv na konečný výsledok zápasu. Štefik dostal okrem spomínaného trestu aj pozastavenie činnosti v zápasoch Slovana Bratislava v januári 2020.