Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

TL: Slovan pretrhol šnúru obhajcu, Nitra otočila s Michalovcami

Na snímke vpravo Marek Sloboda a vľavo Šimon Petráš (obaja Slovan) a uprostred brankár Bystrice Tyler Beskorowany počas stretnutia v nadstavbovej časti Tipsport Ligy o 1.-6. miesto Slovan Bratislava - HC'05 iClinic Banská Bystrica 8. marca 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zvolen už bez tréner Nachbaura, ktorého vedenie klubu odvolalo v priebehu nedeľňajšieho dopoludnia, nestačil na Košice.

Bratislava 8. marca (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava si udržali druhé miesto v tabuľke v skupine o 1.-6. miesto Tipsport Ligy. V nedeľnom šlágri 7. kola nadstavbovej časti zdolali úradujúceho majstra HC '05 iClinic Banská Bystrica 5:4 po predĺžení, líder z Bystrice utrpel prvú prehru v nadstavbe. Už istý držiteľ Pohára Dušana Pašeka prišiel o víťaznú šnúru, ktorá - počítajúc aj prvú fázu základnej časti - trvala sedem zápasov.

Zvolen už bez tréner Nachbaura, ktorého vedenie klubu odvolalo v priebehu nedeľňajšieho dopoludnia, nestačil na Košice. Oceliari bez viacerých opôr zdolali "rytierov" 4:1. V Poprade sa z triumfu tešili domáci "kamzíci", ktorý Trenčínu nedovolili skórovať ani raz a napokon sa tešili po výhre 3:0. Poprad zvíťazil už po tretí raz za sebou.

DVTK Miškovec si vďaka triumfu 3:2 nad Novými Zámkami udržal šancu na play off. V tabuľke má na 9. mieste rovnako ako ôsma Nitra 77 bodov. Hokejisti spod Zobora totiž zvíťazili v dôležitom dueli nad Michalovcami aj napriek tomu, že prehrávali po dvoch minútach 0:2. Potom však skóre otočili a napokon triumfovali 5:3 a na súpera strácajú už iba bod. V ďalšom zápase podľahla Detva na ľade MAC Újbuda 2:4.



A-skupina o 1.-6. miesto

HC Slovan Bratislava - HC '05 iClinic Banská Bystrica 5:4 pp (2:1, 1:0, 1:3 - 1:0)

Góly: 4. Viedenský, 18. Basaraba (Kytnár, St. Pierre), 26. Basaraba (St. Pierre, Bondra), 53. Bondra (Meszároš, St. Pierre), 63. Pance (Bačik, Kytnár) - 17. Hickmott (Ihnačák, Owens), 48. Owens (Kriška, Mlynarovič), 51. Ihnačák (Stupka), 59. Hickmott (Cardwell, Bartánus). Rozhodovali: Tvrdoň, M. Novák – Synek, Orolín, vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4273 divákov.

HC Slovan Bratislava: Habal – Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Carson, Šedivý, Kučný, Demo – Pance, Kytnár, Viedenský – Basaraba, St. Pierre, Bondra – Jendek, Zigo, Žitný – Š. Petráš, Kukumberg, Sloboda

HC '05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany – Cardwell, Ďatelinka, Owens, Maier, Brejčák, Nemčík, Petrinec, Žiak – Hickmott, Ihnačák, Fafrák – Stupka, Mlynarovič, Kriška – Lunter, Bartánus, Hričina – Sarvaš, Gabor, Kabáč


Hlasy po zápase:
Roman Stantien, tréner Slovana: "Stál proti nám silný súper. Napriek tomu, že prišiel k nám s menej vyťažovanými hráčmi, hral veľmi dobre. Naša hra nebola zlá, mali sme tam veľmi dobré veci. Škoda toho záveru, to sa však v hokeji stáva. Je dobré, že sme to ustáli. V predĺžení mal súper možno viac šancí, ale z peknej akcie sme dali víťazný gól my."

Žiga Pance, strelec víťazného gólu Slovana: "Sú to pre nás cenné dva body. Mohli sme vydolovať aj tri, ak by sme lepšie zvládli tretiu tretinu. Hoci sme stratili dvojgólový náskok, ukázali sme charakter a napokon sme to v predĺžení naklonili na našu stranu."

Joe Basaraba, autor dvoch gólov Slovana: "Súper sa na nás dokázal v závere dotiahnuť, no my sme ukázali odolnosť a v predĺžení dal Žiga víťazný gól. Čo sa týka mojich gólov, mal som šance aj na hetrik, ale nedokázal som ich premeniť. Každopádne, sme radi za výhru a dva body."

Dan Ceman, tréner B. Bystrice: "Hovorili sme si, že po zabezpečení si prvého miesta v tabuľke nechceme emocionálne upadnúť. Bolo však ťažké hráčov namotivovať. Nehrali sme dostatočne tvrdo, nebojovali sme dostatočne, nenapádali sme, chýbala nám emócia, akú sme mali v doterajšom priebehu súťaže. Až v tretej tretine sme to dokázali otočiť, boli sme agresívnejší a hrali tvrdšie. Verím, že intenzitu, akú sme ukázali v tretej dvadsaťminútovke, si prenesieme do ďalších zápasov."


HC Košice - HKM Zvolen 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Góly: 2. Majdan (Pavlin, Paršin), 3. Milý (Faith, Zeleňák), 35. Paršin (Pavlin), 60. Paršin (Jokeľ) - 38. Corrin (Thompson). Rozhodovali: Goga, Juhász - Kis-Király (obaja Maď.), Kacej, vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3454 divákov

HC Košice: Košarišťan - Pavlin, Repe, Slovák, Cibák, Michalčin, Zeleňák, Bučko - Paršin, Vrábeľ, Sukeľ - Majdan, Suja, Jokeľ - Milý, Faith, Nagy - Eliáš, Frič, Matej

HKM Zvolen: Petrík - Betker, Stephenson, Corrin, Tomko, Švarný, Drgoň, Kubát - Zuzin, Trotter, Parks - Tibenský, Mráz, Thompson - M. Halama, Mikúš, Žilka - Marcinek, Petráš, Kolenič

Hlasy po zápase:
Peter Draisaitl, tréner HC Košice: "Môžeme byť veľmi spokojní. Dnes za nás nastúpila zostava, ktorá spolu ešte nehrala. Páčila sa mi naša mentalita a skutočnosť, že sme boli schopní dodržiavať systém. Hráči to po väčšinu zápasu držali a pokyny prenášali aj na ľad. Profitovali sme z veľmi dobrého začiatku zápasu a to, čo sme neudržali ďalej od bránky, pochytal brankár Košarišťan."

Andrej Podkonický, tréner HKM Zvolen: "Po tom, čo sa udialo dnes ráno (koniec trénera Dona Nachbaura, pozn.), to bol pre nás ťažký začiatok. Rýchlo sme dostali dva góly, a hoci sme si vytvorili tlak, nedokázali sme streliť viac ako jeden gól. S tým nemôžeme byť úspešní. Sme v situácii, keď po každej našej chybe dostávame góly. V košickej zostave boli dnes 6 juniori a hoci nám tiež pár hráčov chýbalo, nemali by sme v našej dnešnej zostave prehrať."


HK Poprad - HK Dukla Trenčín 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 20. Lapšanský (Mercier), 24. Réway (Svitana), 58. Zagrapan (Mercier). Rozhodovali: Výleta, Fridrich – Smrek, Gegáň, vylúčení: 2:8 na 2 min, navyše Mikyska (Trenčín) 10 min za nešportové správanie sa, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2331 divákov.

Poprad: Vošvrda – Larkin, Erving, Chovan, Ulrych, Brejčák, Kozák – Svitana, Réway, Handlovský – Vandas, Zagrapan, Takáč – Lapšanský, Jacobs, Mercier – Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko

Trenčín: Tomek – Starosta, McCormack, Brodeur, Stacha, Sládok, Bokroš, Kajínek – Sojčík, Mikyska, Valach – Hecl, Paukovček, Sádecký – Hlinka, Špirko, Bartovič – Krajč, Švec, Ferényi

Hlasy po zápase:
Peter Mikula, tréner Popradu: "Prvá tretina bola vlažná a potom sme začali dominovať. Mali sme dobrú medzihru, vyhrávali sme osobné súboje. Tretia tretina bola taká, ako v Trenčíne, asi sme sa báli, aby sme to nepokazili ako v Trenčíne, ale dokázali sme to ustáť, Vošvrda nás podržal. Vyhrali sme zaslúžene."

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Zápas sme totálne pokazili. Prvých desať minút bolo vlažných, Poprad nakopli k výkonu dve presilovky a potom dominovali. Potom som náš tím dlho nevidel tak zle hrať. Prehrávali sme osobné súboje, nevypracovali sme si ani jednu šancu. Tretia tretina mala bojovnosť z našej strany, ale Poprad nepripustil drámu."



B-skupina o 7.-12. miesto

HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

Góly: 6. Yellow Horn (Kollár, Buček), 10. Fominych (Minárik), 24. Yellow Horn (Morrison, Kollár), 35. Minárik (Kubka), 44. Blackwater (Morrison) - 1. Lalancette (Korhonen), 2. Hvila (Toma), 54. Hančák. Rozhodovali: Lokšík, Adamec - Jurčiak, Frimmel, vylúčení: 2:6 na 2 min, navyše: Mašlonka (Michalovce) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1984 divákov.

Nitra: Burgart (2. Nagy) – Pupák, M. Versteeg, S. Rácz, Kubka, Mezei, Morrison, McNally, A. Sloboda – Scheidl, Kollár, Lušňák – Buček, Šiška, Blackwater – Čaládi, Yellow Horn, Csányi – Fominych, Minárik, Hrušík

Michalovce: Surák (41. Trenčan) – Pukka, Ventelä, Hančák, Mesikämmen, Bdžoch, Vorobjev, Zekucia, Borov – Korhonen, Lalancette, Phillips – Giľák, Galamboš, Šimun – Štrauch, Linet, Mašlonka – Chalupa, Toma, Hvila


Hlasy po zápase:
Miroslav Kováčik, tréner Nitry: "Nie som fanúšik hororov a dnešný začiatok zápasu bol ešte horší. Chalani boli pozitívne nastavení na zápas a veľmi chceli. Prišlo prvé striedanie a hneď gól, následne druhý. Z tohto pohľadu klobúk dolu, že sa chalani naďalej bili o víťazstvo, aj keď tam bolo veľké množstvo chýb. Pripisujem ich veľkému chceniu. Veľa našich hráčov vo svojej kariére nehralo takéto dôležité zápasy. Bojovnosťou a vôlou sme zápas otočili a dobojovali až do víťazného konca. Teší nás, že sme späť v hre o postup. Dotiahli sme sa na bod na Michalovce a sú pred nami ďalšie tri zápasy, ktoré musíme rovnako zvládnuť."

Richard Šechný, asistent trénera Michaloviec: "Začiatok bol z našej strany výborný, z prvých dvoch striel sme strelili dva góly. Potom sme zvoľnili a prestali aktívne korčuľovať. Prišlo vylúčenie a Nitra znížila na 1:2. Následne chyba obrancu a domáci vyrovnali. Dostali sa na koňa. Ďalšie dve tretiny neboli z našej strany dobré. Mali sme zbytočne veľa vylúčení a z nich Nitra dala dva góly."


MAC Újbuda - HC 07 WPC Koliba Detva 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Góly: 5. Orban (Carlisle, Nagy), 32. Majoross (Nagy, Pozsgai), 56. Busenius (Klempa), 57. Nagy (Szücs) – 16. Lalík (Gašpar, Mons), 22. Andersons (Podešva, Král). Rozhodovali. Orolin, Konc st. – Šoltés, Konc ml., vylúčení: 6:6, presilovky: 1:2, oslabenia: 1:0.

MAC Budapešť: Bálizs – Busenius, Macaulay, Carlisle, Fejes, Garát, Pozsgai, Bugár, Orbán – Sofron, Strech, Szigeti – Klempa, Majoross, Kreisz – Orban, Pitt, Szücs – Nagy, Loczi

HC 07 WPC Koliba Detva: Zalivin – Fekiač, Golian, Turan, Andersons, Lalík, Gachulinec – Čenka, Klíma, Surový – Ščurko, Podešva, Král – Gašpar, Valent, Mons – Čacho



DVTK Miškovec - HC Mikron Nové Zámky 3:2 pp a sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 21. Vas (Vandane), 48. Vojtkó (Harrison, Beauviller), rozh. nájazd Galanisz – 36. Pavúk (Andrisík, Jurík), 56. Bajtek (Hatala). Rozhodovali: Korba, Rencz – Beniač, Soltész, vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše Rodman (DVTK) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1025 divákov.

DVTK Miškovec: Rajna – D. Kiss, Ross, Vandane, Láda, Wehrs, Szirányi – Beach, Vas, Valchař – Magosi, Galanisz, P. Kiss – Beauviller, Harrison, Rodman – Páterka, Vojtkó

HC Mikron Nové Zámky: Nechvátal – Hatala, Magovac, Drtina, Fereta, Pavúk, Mikuš, Hain – Obdržálek, Bajtek, Rogoň – Števuliak, Holovič, Andrisík – Fábry, Šille, Jurík – Ondrušek, Mikula



Tabuľka Tipsport Ligy po 7. kole nadstavbovej časti:

skupina o 1.-6. miesto

1. Banská Bystrica 55 32 10 4 9 180:109 120

2. Slovan Bratislava 55 29 8 5 13 191:118 108

3. Košice 55 28 9 4 14 163:114 106

4. Poprad 55 28 5 5 17 170:131 99

5. Dukla Trenčín 55 26 5 5 19 167:139 93

6. Zvolen 55 29 0 4 22 186:152 91


skupina o 7.-12. miesto

7. Michalovce 55 20 5 8 22 152:157 78

8. Nitra 55 21 3 8 23 149:157 77

----------------------------------------------

9. Miškovec 55 20 7 3 25 148:158 77

10. MAC Újbuda 55 18 2 5 30 158:201 63

11. Nové Zámky 55 13 6 7 29 142:187 58

12. Detva 55 16 3 2 34 131:206 56