Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tlačovku Viniciusa prerušila mačka,hovorca jej nedal priestor

Brazílsky futbalista Vinicius Junior sa teší z gólu, ktorý rozhodca neuznal počas zápasu základnej G-skupiny Brazília - Švajčiarsko na majstrovstvách sveta vo futbale 28. novembra 2022 v katarskom meste Dauha. Foto: TASR/AP

Svoje skúsenosti s túlavými mačkami v Katare majú aj anglickí reprezentanti. Ich neoficiálnym maskotom v dejisku šampionátu sa stal Dave, ktorý sa promenáduje po ich hoteli.

Dauha 8. decembra (TASR) - Nie je žiadne tajomstvo, že po tréningovom centre brazílskej futbalovej reprezentácie na MS v Katare vandrujú túlavé mačky, no jedna z nich si v stredu našla cestu aj na tlačovú konferenciu. Kým Vinicius Junior odpovedal na otázky novinárov v presscentre štadióna Grand Hamad v Dauhe, mačka vyskočila na stôl hneď vedľa futbalistu.

Útočník Realu Madrid sa na situácii schuti zasmial, ale druhý Vinicius pri stole nemal toľko pochopenia pre nepozvaného hosťa. Hovorca brazílskej reprezentácie Vinicius Rodrigues mačku najprv párkrát pohladil, potom oboma rukami chytil za srsť a trochu necitlivo pustil na zem. Video sa ihneď začalo šíriť na sociálnych sieťach a množstvo užívateľov vyčítalo hovorcovi jeho konanie. Inému Viniciusovi Rodriguesovi, reportérovi brazílskej televízie, sa podľa portálu Metrópoles mali kvôli tomu dokonca vyhrážať.

Svoje skúsenosti s túlavými mačkami v Katare majú aj anglickí reprezentanti. I keď majú v znaku troch levov, ich neoficiálnym maskotom v dejisku šampionátu sa stal Dave, ktorý sa promenáduje po ich hoteli. Obranca Kyle Walker dokonca vyhlásil, že by si mačku adoptoval a odviezol naspäť do Británie. "Ak vyhráme majstrovstvá sveta a ak ju budem môcť zobrať, tak si ju adoptujem. Ja a John sa o ňu budeme starať... Dáme ju do tréningového centra City," citoval ho The Telegraph. S reprezentačným a klubovým spoluhráčom Johnom Stonesom dali meno aj druhej túlavej mačke na hoteli - Paulovi.