Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tohtoročné preteky Okolo Slovenska povedú z Petržalky do Košíc

Na snímke diváci povzbudzujú popri trati na vrchárskej prémii v Manínskej tiesňave počas 193,2 km dlhej 3. etapy 65. ročníka Okolo Slovenska z Dolného Kubína do Považskej Bystrice v sobotu 18. septembra 2021. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V rámci návštev potvrdili generálny riaditeľ Peter Privara a primátori etapových miest spoluprácu podpisom memoránd.

Bratislava 19. mája (TASR) - Tohtoročná 66. edícia cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 13. do 17. septembra a povedie z Petržalky do Košíc. Organizátori to prezradili po detailnej obhliadke trate a ďalšej sérii rokovaní s predstaviteľmi samospráv, ktoré privítajú medzinárodný pelotón.

V rámci návštev potvrdili generálny riaditeľ Peter Privara a primátori etapových miest spoluprácu podpisom memoránd. Oproti minulosti zaznamenajú preteky dve zmeny. Trať povedie od západu na východ Slovenska. Odštartuje v Bratislave, konkrétne v jej mestskej časti Petržalke a vyvrcholí v Košiciach. Cyklisti sa predstavia aj v Ružinove, Trnave, Hlohovci, Banskej Štiavnici, Detve, Spišskej Novej Vsi a v Levoči.

Druhou veľkou zmenou je zvýšenie počtu etapových miest, keďže miesta štartov a cieľov budú rôzne. Podrobnosti o trati aktuálneho ročníka a tímoch, ktoré tento rok zavítajú na slovenské cesty, predstavia organizátori začiatkom júna. Informovala tlačová správa Slovenského zväzu cyklistiky (SZC).