Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tolisso sa po piatich rokoch v Bayerne vracia do Lyonu

Futbalista Bayernu Mníchov Corentin Tolisso strieľa úvodný gól v zápase o nemecký Superpohár FC Bayern Mníchov - Borussia Dortmund v Mníchove v stredu 30. septembra 2020. Foto: TASR/AP

Lyonu uplynulá sezóna nevyšla, v tabuľke Ligue 1 obsadil až ôsmu priečku.

Lyon 30. júna (TASR) - Corentin Tolisso sa vracia do francúzskeho futbalového klubu Olympique Lyon, z ktorého pred piatimi rokmi prestúpil do Bayernu Mníchov. Účastník Ligue 1 by mal 27-ročného reprezentačného stredopoliara "Les Bleus" predstaviť ako novú posilu v piatok, pričom má pre neho pripravený kontrakt do júna 2027. Informoval o tom portál lequipe.fr.

Tolisso získal s Bayernom päťkrát bundesligový titul, dvakrát pomohol tímu k triumfu v Nemeckom pohári. V roku 2020 s ním vyhral Ligu majstrov, v tom istom roku získal s Bayernom aj Superpohár UEFA a trofej pre víťaza MS klubov FIFA. V drese bavorského klubu odohral celkovo 117 zápasov. V Lyone sa stretne s ďalším bývalým hráčom Olympique, ktorý sa vracia po rovnakom dlhom pôsobení v londýnskom Arsenale - útočníkom Alexanderom Lacazetteom.

Lyonu uplynulá sezóna nevyšla, v tabuľke Ligue 1 obsadil až ôsmu priečku. Do nového ročníka najvyššej francúzskej súťaže vstúpi sedemnásobný šampión v prvý augustový víkend domácim súbojom s nováčikom z korzického Ajaccia.