Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

F1: Lando Norris prehral stávku, musí sa ostrihať dohola

Na snímke Brit Lando Noris (McLaren) na trati počas tretieho tréningu pred Veľkou cenou USA F1 na okruhu v americkom Austine 2. novembra 2019. Foto: TASR/AP

Jeho vysielanie bolo súčasťou akcie Stream Aid, v rámci ktorej sa vyzbieralo celkovo 2,7 milióna dolárov.

Londýn 31. marca (TASR) - Jazdec Lando Norris z tímu McLaren príde pre stávku o vlasy. Vlaňajší nováčik v seriáli F1 pomohol vďaka streamovaciemu kanálu Twitch vybrať 12-tisíc dolárov na boj s koronavírusom, za cieľ si pôvodne vytýčil 10-tisíc dolárov.

Norrisa mohli fanúšikovia sledovať cez víkend, ako na svojom počítači virtuálne preteká v hrách F1 2019, Rocket League a iRacing. Sledovalo ho pri tom 136.000 fanúšikov, ktorí vyzbierali sumu na pomoc pri riešení nákazy. "Ďakujem všetkým, že ste vybrali viac ako 12-tisíc dolárov na boj proti COVID-19. Teraz sa ale budem musieť ostrihať," napísal Norris na twitteri.

Jeho vysielanie bolo súčasťou akcie Stream Aid, v rámci ktorej sa vyzbieralo celkovo 2,7 milióna dolárov. Peniaze poputujú do fondu, ktorý založila nadácia Organizácie spojených národov na pomoc Svetovej zdravotníckej organizácii (WHO).