Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Fanúšik Besiktasu dostal omylom gratuláciu od poľského prezidenta

Na archívnej snímke poľský prezident Andrzej Duda. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Správu s nesprávnym odkazom vymazali až po pol hodine.

Ankara 30. mája (TASR) - Poľský prezident Andrzej Duda zablahoželal Recepovi Tayyipovi Erdoganovi k jeho znovuzvoleniu do funkcie prezidenta Turecka. Svoj odkaz na sociálnej sieti Twitteri však prepojil s účtom, ktorý nemá nič spoločné s tureckým lídrom. Patrí jednému fanúšikovi Besiktasu Istanbul.

Duda zablahoželal Erdoganovi k víťazstvu a zdôraznil, že tento rok si svet pripomína 100. výročie založenia Tureckej republiky a 100. výročie podpísania dohody o priateľstve medzi Poľskom a Tureckom. Uviedol, že obe krajiny sú pripravené spolupracovať na zaistení regionálnej bezpečnosti, rozvoja NATO a mieru v Európe. Duda si však pomýlil používateľské meno, účet patril fanúšikovi futbalového klubu Besiktas. Webový portál westobserver.com uviedol, že rovnaká správa od Dudu v turečtine už obsahovala správny odkaz na Erdoganov oficiálny účet.

Správu s nesprávnym odkazom vymazali až po pol hodine. Potom sa na oficiálnom účte poľskej hlavy štátu objavil podobný text, no ten už obsahoval správny odkaz na Erdoganov účet.