Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hrádecký vychytal Bayern aj s jedným okom

Lukáš Hradecký, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V zápase úspešne čelil až desiatim strelám súpera, prekonal ho iba Thomas Müller v 34. minúte vyrovnávajúcim gólom na 1:1.

Mníchov 1. decembra (TASR) – Bratislavský rodák Lukáš Hrádecký vychytal v sobotu v nemeckej lige víťazstvo Bayeru Leverkusen na pôde Bayernu Mníchov a časť zápasu odohral s výrazným hendikepom. V prvom polčase totiž stratil kontaktnú šošovku a až do druhého si nasadil novú, napriek tomu v dueli s úradujúcim majstrom inkasoval iba raz.

"Stalo sa to približne dvadsať minút pred polčasovou prestávkou. Takmer nič som nevidel, bolo zaujímavé čeliť Bayernu len s jedným okom. Skúste si také niečo," žartoval po zápase 30-ročný Hrádecky, ktorý reprezentuje Fínsko.

V zápase úspešne čelil až desiatim strelám súpera, prekonal ho iba Thomas Müller v 34. minúte vyrovnávajúcim gólom na 1:1. Hrádecký sa tak tešil z druhého ligového víťazstva nad Bayernom. Vo svojej bundesligovej kariére mu v drese Eintrachtu Frankfurt a Bayeru Leverkusen čelil dovedna deväťkrát, pripomenula agentúra SID. Trikrát mu pomohla aj konštrukcia bránky. "Bolo to dnes víťazstvo šťastia, srdca a efektivity," smial sa Hrádecký.