Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Organizátori nespoznali Van der Breggenovú, skoro spadla z bicykla

Holanďanka Anna van der Breggenová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Kuriózny bol aj záver ženských cestných pretekov.

Tokio 27. júla (TASR) – Holandskí cyklisti majú na olympiáde v Tokiu smolu na kuriózne momenty. Ten najnovší zažila favoritka na medailu v časovke Anna van der Breggenová, keď si ju miestni organizátori pomýlili s okoloidúcou a stiahli ju z bicykla.

Tridsaťjedenročná úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne sa v utorok pripravovala na stredajšiu súťaž spolu s krajankou Annemiek van Vleutenovou a ďalšími cyklistkami na motoristickom okruhu Fudži. Tak ako na celých olympijských hrách aj tam platia prísne koronavírusové pravidlá.

Obe Holanďanky priamo na okruhu skontrolovali, no keď išli tým istým bodom druhýkrát, organizátori Van der Breggenovú nespoznali, skočili jej do cesty a prinútili ju zosadnúť, pričom takmer spadla.

„Keďže na trati jazdili niektoré pretekárky bez kontroly, bezpečnostný personál bol veľmi prísny. Najprv nás skontrolovali, no keď sme išli rovnakým miestom druhýkrát a chceli sme pokračovať, skočili nám pred bicykle," uviedla Holanďanka pre portál WielerFlits.

Incident sa našťastie zaobišiel bez zranení a Van der Breggenová sa mohla ďalej pripravovať na stredajšiu časovku, v ktorej patrí medzi favoritky. Pred piatimi rokmi v Riu získala bronz.

Nebol to však jediný kuriózny moment holandských cyklistov v Tokiu. Jeden z favoritov v súťaži horských bicyklov Mathieu van der Poel odstúpil z pretekov po tom, ako sa zranil pri páde v mieste, kde si myslel, že má byť drevená rampa. Tá tam bola počas tréningov, ale organizátori dopredu oznámili, že na súťaž ju odstránia. V rovnaký deň si zranil koleno ďalší holandský ašpirant na cenné kovy Niek Kimmann, ktorému pri tréningu na BMX skočil doprostred dráhy jeden z usporiadateľov. Kuriózny bol aj záver ženských cestných pretekov. Van Vleutenová prišla do cieľa a radovala sa zo zisku zlata, keďže ďaleko pred sebou nevidela žiadnu inú cyklistku. Zabudla však na to, že 41 km pred cieľom sa dostala do sóloúniku Rakúšanka Anna Kiesenhoferová a tá finišovala 75 sekúnd pred ňou.