Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Hádzanári Tatrana Prešov vyhrali turnaj o Československý pohár

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prešovčania ovládli turnaj s účasťou štyroch najlepších tímov zo slovenskej a českej extraligy vo všetkých štyroch ročníkoch.

Prešov 26. augusta (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa stali víťazmi 4. ročníka turnaja o Československý pohár. V nedeľnom finále v Tatran Handball aréne zdolali českého majstra z Karvinej 41:27.

Na československom hádzanárskom tróne nič nové, Tatran Prešov zvíťazil aj štvrtýkrát. Prešovčania suverénnym triumfom v Československom pohári potvrdili pozíciu najväčšieho favorita domáceho turnaja a do náročnej sezóny sa naladili víťazstvom. Hráči veria, že formu si udržia aj v náročných zápasoch SEHA ligy a Ligy majstrov.

Zverenci Slavka Golužu najskôr v semifinále zdolali českého vicemajstra z Plzne 39:22 a v nedeľnom finále nešetrili ani českého šampióna z Karvinej 41:27. Suverénne triumfy potvrdili postavenie Tatrana v hádzanej v SR i ČR. "Oba výsledky boli jednoznačné. V oboch zápasoch boli náročnejšie prvé polčasy, v ktorých ešte súperi vládali s nami behať. Aj tie sme však zvládli. Dobre sme sa naladili na SEHA ligu, ktorá na nás čaká už v najbližších dňoch," uviedol Lukáš Urban, na ktorého nadviazal Dominik Krok: "V našej hre boli aj chyby, ale od začiatku do konca sme podali dobrý výkon. Možno v Karvinej by to vyzeralo ináč, v nedeľu sme však vyhrali zaslúžene."

Turnaj o Československý pohár štvrtýkrát za sebou otvoril hádzanársku sezónu. Majstri a vicemajstri zo slovenskej a českej extraligy sa stretli v súboji o prvú tohtosezónnu trofej. Prešovčania vyhrali predchádzajúce tri ročníky a v domácom prostredí nechceli sklamať seba ani fanúšikov. Dvoma suverénnymi víťazstvami nadviazali na nedávny triumf na turnaji v Doboji a pred náročnými zápasmi v SEHA lige a Lige majstrov sa prezentovali v ideálnom svetle. "Je to skvelý štart do sezóny. Verím, že sa na víťaznej vlne udržíme čo najdlhšie. Do cesty nám prídu aj silnejšie tímy, takže sa musíme koncentrovať. Turnaj o Československý pohár sme hrali na domácej palubovke, takže sme nebrali nič iné než víťazstvo. Sme spokojní, že to dobre dopadlo," dodal Urban.

Víťaz 4. ročníka Československého pohára získal prémiu 1500 eur, zdolaný finalista 1000 eur a tretí tím turnaja (Talent M.A.T. Plzeň) dostal 500 eur.

Československý pohár, finále:

Tatran Prešov - HCB Karviná 41:27 (16:23)

o 3. miesto:

HK Agro Topoľčany - Talent M.A.T. Plzeň 28:33 (15:17)

konečné poradie: 1. Tatran Prešov, 2. HCB Karviná, 3. Talent M.A.T. Plzeň, 4. HK Agro Topoľčany