Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Toronto získalo Suomelu zo San Jose a Huttona z Anaheimu

Hráči Toronta po vypadnutí z play-off NHL. Foto: TASR/AP

Toronto zároveň získalo obrancu Bena Huttona z Anaheimu Ducks výmenou za výber v 5. kole draftu.

San Jose 12. apríla (TASR) - Fínsky hokejový útočník Antti Suomela sa v NHL stal súčasťou výmeny medzi klubmi Toronto Maple Leafs a San Jose Sharks. "Javorové listy" za neho obetovali 26-ročného ruského útočníka Alexandra Barabanova.

Suomela nebol draftovaný, so San Jose podpísal zmluvu v júni 2018. Počas takmer trojročného pôsobenia u "žralokov" odohral väčšiu zápasovú porciu vo farmárskej AHL. V NHL nastúpil do 51 zápasov, v ktorých mal bilanciu 4 góly a 11 asistencií.

Draftovaný nebol ani Barabanov, pre ktorého je sezóna 2020/2021 prvá v NHL. Do príchodu do Toronta pôsobil v KHL, kde dvakrát získal Gagarinov pohár v drese materského klubu SKA Petrohrad. Do NHL prišiel s vizitkou olympijského víťaza z roku 2018. Za Toronto stihol odohrať 13 zápasov, v ktorých získal jeden bod za asistenciu.

Toronto zároveň získalo obrancu Bena Huttona z Anaheimu Ducks výmenou za výber v 5. kole draftu. Dvadsaťsedemročný bek nastúpil v tejto sezóne na 34 zápasov a pripísal si päť bodov (1+4). Dokopy odohral v dresoch Vancouvru, Los Angeles a Anaheimu 375 stretnutí a nazbieral 91 bodov (16+75).