Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Tortorella už nebude trénovať Columbus

Za hokejistami Columbusu stojí ich tréner John Tortorella, archívne foto. Foto: TASR/AP

Tortorella sa s tímom dokázal štyrikrát prebojovať do play off, no maximom bolo druhé kolo.

Columbus 9. mája (TASR) – Americký tréner John Tortorella už nebude pokračovať na striedačke klubu hokejovej NHL Columbus Blue Jackets. Vedenia sa rozhodlo nepredĺžiť jeho kontrakt platný do konca tejto sezóny. Informoval o tom web ESPN.

Šesťdesiatdvaročný tréner uzavrel svoje šesťročné pôsobenie v Columbuse v noci na nedeľu víťazstvom nad Detroitom 5:4 po predĺžení. Fanúšikovia počas stretnutia viackrát vyvolávali jeho meno a jeho derniéru si užil aj kompletný realizačný tím. Všetci sa totiž v 447. a zároveň poslednom dueli pod jeho vedením netradične ocitli na striedačke.

Tortorella sa s tímom dokázal štyrikrát prebojovať do play off, no maximom bolo druhé kolo. Vo svojej poslednej sezóne si o Stanleyho pohár nezahrá, Columbus obsadil poslednú priečku v Centrálnej divízii. Podľa krídelníka Cama Atkinsona, ktorý hral pod Tortorellom vo všetkých šiestich sezónach, však mužstvo posunul na inú úroveň: "Veľa som sa od neho naučil. Nielen ako hráč, ale predovšetkým ako človek. Ak máte trénerovu dôveru, nič viac si nemôžete priať."

Tortorellova dôvera však nebola zadarmo. Neváhal okresať herný čas hviezdnym hráčom Pierreovi-Lucovi Duboisovi či Patrikovi Lainemu, ktorého do Columbusu priviedol práve výmenou za prvého menovaného. Na svoje pôsobenie však bude spomínať len v dobrom. "Prišiel som sem už v pomerne pokročilom veku, no napriek tomu som vďaka týmto chlapcom dokázal napredovať. Bolo mi cťou byť ich trénerom," rozlúčila sa Tortorella. V NHL viedol štyri tímy, okrem Columbusu aj Tampu Bay, New York Rangers a Vancouver Canucks. Jeho nástupca zatiaľ nie je známy.