Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Toto sú najlepší hráči hokejových MS do 20 rokov

Ryan Poehling, hráč USA, sa stal najproduktívnejším hráčom MS20 v Kanade. Na snímke po finálovej prehre s Fínskom, 5. januára 2019. Foto: TASR/AP

Za najlepšieho brankára vyhlásili Rusa Pjotra Kočetkova, najlepším obrancom sa stal jeho krajan Alexander Romanov.

Vancouver 6. januára (TASR) - Dvadsaťročný útočník USA Ryan Poehling získal na majstrovstvách sveta v hokeji do 20 rokov vo Vancouveri a Victorii cenu pre najužitočnejšieho hráča šampionátu. Okrem toho ho vyhlásili aj ako najlepšieho útočníka a zároveň sa dostal aj do All Star tímu.

Poehling zaznamenal na MS 8 bodov (5+3), najproduktívnejším hráčom bol Rus Grigorij Denisenko s 9 bodmi (4+5). Za najlepšieho brankára vyhlásili Rusa Pjotra Kočetkova, najlepším obrancom sa stal jeho krajan Alexander Romanov. Miesto v All Stars sa ušlo aj Fínovi Ukko-Pekka Luukkonenovi, Emilovi Bemströmovi zo Švédska a Philippovi Kuraševovi zo Švajčiarska.


Rovnako ako Denisenko získal 9 bodov v tabuľke produktivity aj Fín Aleksi Heponiemi za 3 góly a 6 asistencií. O bod menej mal Kazach Artur Gaťjatov (5+3). Osem bodov ešte okrem Poehlinga nazbierali aj Morgan Frost z Kanady (4+4) a Rus Romanov (1+7).


Individuálne ocenenia MS:

najlepší brankár - Pjotr Kočetkov (Rusko)

najlepší obranca - Alexander Romanov (Rusko)

najlepší útočník - Ryan Poehling (USA)

najužitočnejší hráč MS - Ryan Poehling



All Star Tím (podľa novinárov):

Ukko-Pekka Luukkonen (Fínsko) - Alexander Romanov (Rusko), Emil Bemström (Švédsko) - Grigorij Denisenko (Rusko), Philipp Kurašev (Švajčiarsko), Ryan Poehling (USA)