Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tottenham po prehre vyhodil trénera Espirita Santa

Tréner Nuno Espirito Santo, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Espirito Santo prišiel do Tottenhamu v lete z Wolverhamptonu, keď nahradil Joseho Mourinha. Jeho nástupca ešte nie je známy.

Londýn 1. novembra (TASR) - Nuno Espirito Santo už nie je tréner futbalistov Tottenhamu. Londýnsky klub Premier League ho prepustil zo služieb po sobotnej prehre 0:3 doma s Manchestrom United. Tottenham už rokuje s Talianom Antoniom Contem.

"Kohúti" po dobrom štarte do sezóny prehrali päť z posledných desiatich duelov a klesli na ôsmu priečku. "Vieme, ako Nuno a jeho trénerský tím chceli uspieť a je nám ľúto, že musíme urobiť toto rozhodnutie. Nuno je skutočný gentleman a vždy tu bude vítaný," zverejnil v stanovisku športový riaditeľ klubu Fabio Paratici podľa AFP.

Portugalčan Espirito Santo prišiel do Tottenhamu v lete z Wolverhamptonu, keď nahradil krajana Joseho Mourinha.

Tottenham rokoval s Contem už počas letnej prestávky pred príchodom Espirita Santa a podľa informácií agentúry PA sa ho snaží získať aj teraz. Päťdesiatdvaročný Talian naposledy trénoval Inter Miláno, ktorý v uplynulej sezóne priviedol k titulu v Serii A. V Predtým pôsobil v londýnskej Chelsea, s ktorou získal v roku 2017 titul a o rok neskôr aj Pohár FA.