Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Son Heung-min nedostane dištanc, Gomesa prepustili z nemocnice

Hráč Tottenhamu Hotspur Son Heung-Min. Foto: TASR/AP

Hlavný rozhodca duelu Martin Atkinson najprv ukázal útočníkovi Tottenhamu žltú kartu, potom však zmenil rozhodnutie a Sona vylúčil.

Londýn 5. novembra (TASR) - Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur sa úspešne odvolal proti vylúčeniu Sona Heung-mina v nedeľnom zápase najvyššej súťaže s Evertonom. Kórejský útočník v druhom polčase videl červenú kartu za faul, po ktorom Andre Gomes utrpel vážne zranenie - fraktúru pravého členka.

Nezávislá komisia anglickej Futbalovej asociácie (FA) rozhodla, že vylúčenie bolo neoprávnené. Hráč sa vďaka tomu vyhol dištancu na tri stretnutia. V opačnom prípade by vynechal ligové zápasy so Sheffieldom, West Hamom a Bournemouthom.

Hlavný rozhodca duelu Martin Atkinson najprv ukázal útočníkovi Tottenhamu žltú kartu, potom však zmenil rozhodnutie a Sona vylúčil. Opakované zábery ukázali, že Gomesovi zranenie nespôsobil samotný zákrok. Vedenie súťaže červenú kartu vysvetlilo ako nevyhnutný prostriedok na ochranu hráčov, keďže Gomes sa zranil následkom Sonovho faulu. Tréner Tottenhamu Mauricio Pochettino s verdiktom nesúhlasil s tvrdením, že Son nemal v úmysle spôsobiť zranenie.

Gomes v pondelok absolvoval úspešnú operáciu a podľa stanoviska Evertonu by sa mal úplne zotaviť. Portugalského stredopoliara už v utorok prepustili z nemocnice. "Po úspešnej operácii bude pokračovať v rehabilitácii pod dohľadom nášho lekárskeho tímu," uviedol Everton na twitteri.