Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Travaglia postúpil do semifinále dvojhry na Slovak open

Stefano Travaglia, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Najvyššie nasadený hráč nedovolil súperovi využiť dva setbaly v prvom sete a v tajbrejku mal jednoznačne navrch.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Taliansky tenista Stefano Travaglia postúpil do semifinále dvojhry na bratislavskom challengri Peugeot Slovak Open. Vo štvrťfinále vyradil minuloročného víťaza Maximiliana Marterera v dvoch setoch 7:6 (1), 6:1.

Najvyššie nasadený hráč nedovolil súperovi využiť dva setbaly v prvom sete a v tajbrejku mal jednoznačne navrch. Druhý set už vyhral s ľahkosťou, Marterer získal len štvrtý gem.

V boji o postup do finále nastúpi proti Zsomborovi Pirosovi. Rozbehnutý kvalifikant, cez ktorého vo štvrtok neprešiel Lukáš Lacko, vyradil Frederica Ferreiru Silvu, pričom v prvom sete mu uštedril kanára. V druhom stratil Portugalčan už prvý servis, v treťom geme sa vrátil do hry, no nakoniec na súpera nestačil.

Vyrovnanú hru predviedol s papierovo oveľa silnejším súperom Čech Jiří Lehečka. V prvom sete jeho zápasu s druhým nasadeným Tallonom Griekspoorom rozhodol až tajbrejk, keď v dvanástich gemoch nestratil ani jeden hráč svoj servis. Vyrovnanú hru prelomil Griekspoor až na konci druhého setu, keď využil mečbal za stavu 5:4. V semifinále sa stretne s úspešnejším z dvojice Alex Molčan a Damir Džumhur.

dvojhra - štvrťfinále:



Stefano Travaglia (Tal.-1) - Maximilian Marterer (Nem.) 7:6 (1), 6:1
Zsombor Piros (Maď.) – Frederico Ferreira Silva (Por.) 6:0, 6:4

Tallon Griekspoor (Hol.) – Jiří Lehečka (ČR) 7:6 (3), 6:4

štvorhra - semifinále:


Denys Molčanov, Alexandr Nedovesov (Ukr./Kaz.-2) - Sriram Balaji, Divij Sharan (India) 6:2, 6:3