Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Treliving sa stal novým generálnym manažérom Toronta

Nový generálny manažér Toronta Maple Leafs Brad Treliving. Foto: TASR/AP

Päťdesiattriročný Treliving sa po sezóne 2022/2023 dohodol na ukončení spolupráce s klubom Calgary Flames, v ktorom pôsobil deväť sezón.

Toronto 31. mája (TASR) - Novým generálnym manažérom Toronta Maple Leafs sa stal Brad Treliving. Vo funkcii nahradil Kylea Dubasa, s ktorým sa vedenie klubu rozhodlo nepredĺžiť zmluvu, ktorá vyprší 30. júna. Klub informoval o angažovaní 18. generálneho manažéra vo svojej histórii na oficiálnej stránke.

"Brad prináša množstvo vedomostí zo svojho pôsobenia na pozícii generálneho manažéra v Calgary, Arizone a ďalších organizáciách. V NHL si získal obrovský rešpekt a vybudoval si vynikajúce vzťahy na všetkých úrovniach v rámci súťaže. Sme si istí, že Bradovo vedenie a strategická vízia pozdvihnú Maple Leafs v našej pokračujúcej snahe o titul," uviedol prezident Maple Leafs Brendan Shanahan.

Päťdesiattriročný Treliving sa po sezóne 2022/2023 dohodol na ukončení spolupráce s klubom Calgary Flames, v ktorom pôsobil deväť sezón. Kanadský klub nepostúpil do play off, v Západnej konferencii obsadil deviate miesto a od postupu ho delili dva body. Treliving pôsobil aj ako jeden z manažérov kanadského tímu na MS 2016, na ktorých tím vybojoval zlaté medaily. Pred pôsobením v Calgary zastával sedem sezón funkciu viceprezidenta pre hokejové operácie a asistenta generálneho manažéra v klube Phoenix Coyotes.