Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Trenčania po prvý raz zvíťazili, Poprad prestrelili o tri góly

Hráči Dukly Trenčín. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V 6. kole extraligy zvíťazili hokejisti Dukly nad súpermi spod Tatier 5:2.

Trenčín 30. septembra (TASR) - Pred nedeľným stretnutím už pomaly nad domácim družstvom visel Damoklov meč.

Úvod stretnutia síce žlto-červeným vyšiel, lebo v 2. minúte Lelkeš otvoril skóre a ďalšie šance zostali nevyužité, ale prišla 16. minúta, Poprad sa dostal do brejku a Buc vyrovnal. Pomohol tomu aj nešťastný pád Habšudu na modrej čiare. V úvodnej tretine nevyužila Dukla ani jednu zo štyroch presilových hier, hostia mali jednu. V druhej tretine už s premieňaním šancí boli istejší.

V 25. min dal Pardavý vedúci gól a v 29. min Tybor zvýšil na 3:1. Prišla 32. minúta a Pardavý znova rozvlnil Sidorove sito na 4:1 a tréner Škrak si zobral oddychový čas. So záujmom sa očakávala tretia tretina. V kabíne Popradu bolo zrejme umývanie hláv, lebo začali tretiu časť časť hrať ako vymenení. Dukla si tento stav uvedomila až v 44. minúte, keď Skokan dal kontaktný gól na 2:4 a prinútil domácich k ostražitosti.

V 48. minúte ušiel pri brejku Pardavý, obrana Popradu ho zastavila hodením hokejky po puku a nariadené trestné strieľanie strelecky disponovaný Pardavý premenil na 5:2. Inak hráčskym neúspechom stretnutia boli presilové hry, keď ani jedna nebola zakončená gólom.

Hlasy trénerov:

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Konečne nám vyšlo aj zakončovanie, čo sa prejavilo v počte strelených gólov. Keby sme tak hrali aj v predošlých stretnutiach, nemohli sme byť na tom tak zle. Dúfame, že dnešné stretnutie naznačilo obrat."

Jozef Škrak, tréner Popradu: "Po začiatočnom nápore Dukly pri vyrovnaní na 1:1, sme mysleli, že sme z najhoršieho vonku. Nestalo sa tak, a druhú tretinu sme dokonale zbabrali. Záver sa už niesol v náhode, či sa nám podarí nepriaznivý stav znížiť."

Dukla Trenčín - HK Poprad 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Góly: 2. Lelkeš, 25., 32. a 48. Pardavý z tr. strieľanie, 29. Tybor - 16. Buc, 49. Skokan.
Rozhodovali: J. Konc - Holienka, Valach, vylúčenia: 4:8, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, bez striedania, 1740 divákov.

Zostavy a striedania:

Dukla Trenčín: Kristín – Bokroš, Biro, Bagin, Bednár, Habšuda, Ďurkech - Pardavý, Gašparovič, Mikula - Tybor, Lelkeš, Sojčík - Radulay, Adamec, Šišovský - Mravík, Stantien, Jakúbek

HK Poprad: Sidor - Suchý, Šterbák, Kovačevič, Kramár, Špelda, Pentikäinen, Kurali, Gáborčík - Tomas, Klouda, Skokan - Takáč, Koskinen, Sabolič - Macejka, Buc, Paločko - Gápa, Rapáč, Homa