Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Trenčianski hokejisti si poradili na domácom ľade so Skalicou 4:3

Trenčania sa tešia po góle Richarda Lintnera Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V závere zápasu mali Záhoráci k dispozícii ešte dve presilové hry a hru v power-play, ale gól nestrelili.

Trenčín 19. decembra (TASR) - V Trenčíne sa od úvodných minút bolo na čo pozerať. Po 53 sekundách hry bolo nariadené trestné strieľanie, ktoré však Tybor nepremenil. O niekoľko sekúnd neskôr odpovedala Skalica gólovou kombináciou so zakončením Laža. Dukla vyrovnala v 4. minúte, keď Tyborovu akciu zakončil pred Lipovským Sojčík. Do vedenia sa domáci dostali v 12.minúte. Lintner si zbehol pred bránkou a zasunul do nej prihrávku Gašparoviča. Na 2:2 vyrovnával o dve minúty neskôr Pálffy v samostatnom nájazde po chybe Dukly v rozohrávke.

V úvode druhej tretiny sa Tybor a Marosz dostali do samostatných únikov, ale ani jeden z menovaných pred Lipovským neuspel. V 26. minúte tak vyrovnával skóre v presilovke po ukážkovej kombinácii opäť Lažo. Presilovku využili aj domáci v 32.minúte, od modrej sa presadil druhýkrát Lintner. V závere mal ešte Lažo dve šance na spečatenie hetriku, proti tomu bol však Kristín.

Aj tretia časť hry priniesla zaujímavý hokej. Viac gólových príležitostí spálili domáci, Skaličania však nezaostávali a neraz zamotali Trenčanom pred Kristínom hlavy. V závere duelu mali Záhoráci k dispozícii ešte dve presilové hry a hru v power-play, ale gól nestrelili a z Trenčína odchádzajú naprázdno.


Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 4:3 (3:2, 1:1, 0:0)



Góly: 4. Sojčík, 13., 33. Lintner, 19. Tybor - 2., 26. Lažo, 15. Pálffy. Rozhodovali: T. Orolín – Gavalier, Tornay, vylúčení: 6:4 navyše Otčenáš (Dukla) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1290 divákov



Hlasy po zápase:

Róbert Kaláber (tréner Dukly Trenčín): "Uvedomovali sme si dôležitosť tohto stretnutia, napriek tomu sme vstúpili do neho trošku premotivovaní. Prvá tretina bola zaujímavá z hľadiska počtu gólov. Hral sa útočný hokej, bolo sa na čo pozerať. Chalani podali bojovný výkon, ktorým sme si vydreli tri body."

Martin Pešout (tréner Skalice): "Prišli sme na zápas oslabení v obrane a bolo to poznať. Domáci to využili najmä v prvej tretine. Náš výkon však gradoval v tretej tretine, keď sme nepremenili gólové šance, preto sme prehrali. Druhá vec je taká, že domáci dostali výhodu presilovky o dvoch hráčov či trestné strieľanie a my nie."