Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Trenčín proti Podbrezovej bez divákov, AS sa voči verdiktu DK odvolá

Ilustračné foto Foto: TASR/AP/Amel Emric

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu potrestala klub za nevhodné správanie divákov a návštevníkov VIP priestorov voči funkcionárom MŠK Žilina a rozhodcom.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Úradujúci slovenský futbalový šampión AS Trenčín bude musieť odohrať domáci zápas 13. kola Fortuna ligy 2015/2016 proti ŽP Šport Podbrezová bez divákov. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) ho týmto spôsobom potrestala za nevhodné správanie divákov a návštevníkov VIP priestorov voči funkcionárom MŠK Žilina a rozhodcom počas vzájomného súboja 10. kola FL na Sihoti (23. septembra). Vedenie AS Trenčín sa plánuje proti rozhodnutiu DK SFZ odvolať, oznámil klub na svojej facebookovej stránke.

DK SFZ v minulých dňoch požiadala AS Trenčín a MŠK Žilina o písomné stanovisko k incidentu a zároveň požiadala aj asistenta rozhodcu Petra Bednára o špecifikáciu priestupku - zasiahnutia predmetom po spomenutom zápase v Trenčíne. "DK SFZ berie na vedomie stanoviská trenčianskeho klubu a správu delegáta stretnutia a rozhodla uložiť disciplinárne opatrenie – odohranie jedného súťažného stretnutia (AS Trenčín – ŽP Podbrezová) bez divákov a za vylúčenia verejnosti na MFŠ na Sihoti. Na zápase sa môžu zúčastniť delegované osoby, hráči a členovia realizačných tímov, členovia usporiadateľskej služby a SBS, osoby s preukazom ZŤP, pracovníci médií, ktorí sa vopred akreditujú a nahlásia organizátorovi, osoby podieľajúce sa na príprave a chode stretnutia, 30 domácich funkcionárov a sponzorov a 20 hosťujúcich funkcionárov a sponzorov. Ďalej ukladá klubu prijať organizačno–personálne opatrenia voči hrubému nešportovému správaniu priaznivcov na domácich stretnutiach, ako aj na stretnutiach na ihriskách súperov. Ďalej ukladá prijať opatrenia voči previnilcom a zaslať komisii presnú identifikáciu účastníkov incidentov, do 14. októbra 2015," píše sa v úradnej správe zverejnenej na webstránke SFZ.

DK SFZ zároveň potrestala útočníka FC DAC 1904 Dunajská Streda Ákosa Szarku, vylúčeného za hanlivé gesto voči arbitrovi v zápase 12. kola FL v Senici, nepodmienečným trestom na tri súťažné zápasy od 5. októbra 2015.