Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Trenčín zdolal nováčika z Myjavy 3:2, Depetris si pripísal dva góly

Trenčan David Depetris Foto: TASR/ Peter Kapusta

Trenčanom sa podarilo otočiť zápas, keď prehrávali 1:2.

Trenčín 15. septembra (TASR) - Domáci v úlohe favorita sa proti nováčikovi chopili iniciatívy od úvodného hvizdu, na prvý presný zásah však museli čakať takmer polhodinu hry. Pri troch skvelých šanciach Depetrisa sa blysol účinnými zákrokmi myjavský brankár Šulla.



Trpezlivým rozpletaním obrannej pavučinky hostí dospeli Trenčania ku gólu v 27. minúte, keď Depetris tvrdou strelou konečne trafil do správneho cieľa. Myjavčania sa väčšinou hlavne bránili a znepríjemňovali súperovi jeho snahu, smerom dopredu sa však hostia dostávali zriedkavo.

AS Trenčín - Spartak Myjava 3:2 (1:1)



Góly: 27. a 80. Depetris, 90.+1 Malec - 45.+1 Siva, 70. Kukoľ. Rozhodoval: Fajčík, ŽK: da Silva - Majerník, Marček, Harsányi, Šulla, Ďuriš, 3168 divákov.


V nadstavenom čase 1. polčasu sa im napriek tomu po rohovom kope Sivovou zásluhou nečakane podarilo vyrovnať. Vstup do 2. polčasu mali lepší Trenčania, ale Depetris i Baez v dobrých šanciach neuspeli a trenčianska hra na jednu bránu sa postupne menila na kŕčovité dobýjanie myjavskej pevnosti.

Zostavy a striedania:

AS Trenčín: Volešák - Čogley (65. P. Mazan), da Silva, Kleščík, R. Mazáň (80. Malec) - Baez, - Mondek, Diaz, Lobotka (77. Štefánik), Holúbek - Depetris

Spartak Myjava: Šullla – Siva, Častulín, Černáček, Mrva – Sládek, Marček, Kuračka (72. Dian), Majerník (46. Ďuriš), Kukoľ - Harsányi (59. Kosík)


V 70. minúte hostia ojedinele zaútočili a výsledkom bol ich nečakaný druhý presný zásah z Kukoľovej kopačky. Zo studenej sprchy sa však Trenčania otriasli a v 80. minúte Depetrisovou dorážkou stihli vyrovnať. V záverečnej minúte kopali domáci pokutový kop, ktorý síce Depetris napálil do brvna, ale pri následnej dorážke sa Malec nemýlil a strhol vydreté víťazstvo na trenčiansku stranu.