Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tréner basketbalistiek SR nominoval 14 hráčok na kvalifikáciu ME 2021

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

V prvom bloku odohrajú slovenské reprezentantky zápas v Maďarsku.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Tréner slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie Juraj Suja oznámil 14-člennú nomináciu na prvú fázu kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2021. V prvom bloku odohrajú slovenské reprezentantky zápas v Maďarsku.

"Do nominácie sme zaradili 14 hráčok, nakoľko chceme mať k dispozícii širší káder. Snažili sme sa vybrať najlepšie z tých, ktoré sú momentálne k dispozícii, zdravotne v poriadku a pripravené bojovať za Slovensko," povedal tréner Suja.

Hráčky sa zídu v pondelok 11. novembra v Pieštanoch, kde na druhý deň absolvujú prvý tréning. Kvalifikačný duel odohrajú v nedeľu 17. novembra o 20.30 v Šoprone, kam odcestujú o deň skôr. Tretím účastníkom kvalifikačnej H-skupiny je Holandsko. "Sme v trojčlennej skupine a hráme celkovo len štyri zápasy, takže každý z nich je nesmierne dôležitý. Prvý duel veľa napovie smerom k ďalšiemu vývoju v skupine. Maďarsko je siedmy tím z posledných majstrovstiev Európy a treba rešpektovat jeho kvalitu. My sa budeme snažiť spraviť všetko pre to, aby sme do kvalifikácie vstúpili víťazne," doplnil Suja.

Zvyšné dva kvalifikačné bloky sú na programe v novembri 2020 a vo februári 2021.

Nominácia basketbalistiek SR na prvú fázu kvalifikácie ME 2021:

Michaela Balážová (Young Angels Košice), Barbora Bálintová (Arka Gdynia/Poľ.), Nikola Dudášová (MBK Ružomberok), Michaela Fekete-Ráková (MBK Ružomberok), Alexandra Hašková (Pieštanské Čajky), Žofia Hruščáková (UNI Györ/Maď.), Ivana Jakubcová (Lucca/Tal.), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Alica Moravčíková (MBK Ružomberok), Sabína Oroszová (San Giovanni/Tal.), Veronika Remenárová (KP Brno), Regína Palušná (bez klubovej príslušnosti), Angelika Slamová (Arka Gdynia/Poľ.), Timea Sujová (ŠBK Šamorín).