Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Tréner Bayernu Nagelsmann s prvou prehrou, hrdinom Eintrachtu Trapp

Julian Nagelsmann, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Proti Frankfurtu mali domáci od začiatku jasnú prevahu a dominovali vo všetkých činnostiach okrem jednej. A to v prekonaní brankára hostí Kevina Trappa.

Berlín 4. októbra (TASR) - Tréner Julian Nagelsmann už spoznal, ako chutí prehra v súťažnom zápase na lavičke nemeckého futbalového majstra Bayern Mníchov. Bavori v nedeľu utrpeli v 7. kole prvú prehru v tejto bundesligovej sezóne, doma podľahli Eintrachtu Frankfurt 1:2. Napriek zakopnutiu zostali na čele tabuľky pred rovnako 16-bodovým Leverkusenom a o bod pred Borussiou Dortmund a Freiburgom.

Bayern sa síce zásluhou Leona Goretzku ujal v 29. minúte vedenia, Eintracht však už o tri minúty neskôr vyrovnal a v závere strhol víťazstvo na svoju stranu. O cennom triumfe rozhodol v 83. minúte srbský krídelník Filip Kostič. Bolo to prvé víťazstvo Eintrachtu v tomto ligovom ročníku, resp. prvé na štadióne Bayernu od novembra 2000. Mníchov ťahal sériu deviatich výhier vo všetkých súťažiach, pri každej z nich dal najmenej tri góly. Bavori nasadili do hry rovnakú zostavu, ktorá minulý týždeň v Lige majstrov prevalcovala Dynamo Kyjev 5:0.

Proti Frankfurtu mali domáci od začiatku jasnú prevahu a dominovali vo všetkých činnostiach okrem jednej. A to v prekonaní brankára hostí Kevina Trappa. Ten bol bezpochyby hrdinom zápasu, pretože zmaril množstvo domácich šancí. Postupne zarmútil Lewandowského, Thomasa Müllera a Goretzka, ten ho ale napokon prekonal ešte pred polhodinou hry. To však bolo zo streleckej efektivity domácich všetko, pretože Trapp aj v druhom polčase predviedol sériu skvelých zákrokov. "Sme nahnevaní, nespokojní a naštvaní, malo sa to skončiť úplne inak. Mali sme vyhrať najmenej 4:1," citovala Müllera agentúra AP. "Prehra bolí vždy. Táto o to viac, že bola prvá, ale aj preto, že vôbec nemala byť. Všetko sme mali vo vlastných rukách, mali sme množstvo šancí. No môžeme si z toho určite vziať cennú lekciu," povedal podľa DPA Nagelsmann.

Tridsaťjedenročný Trapp bol po súboji v centre pozornosti, odmietol si však všetky zásluhy nechať pre seba. "Áno, dalo to dosť práce udržať hráčov Bayernu. Ale otočiť zápas v Mníchove bola najmä tímová práca. Dodá nám to poriadne sebavedomie do budúcnosti. Takáto výhra mimoriadne prispeje k tomu, aby sme mali väčšiu sebadôveru v ďalších zápasoch," vyhlásil Trapp.