Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Tréner Biľaletdinov je po úspešnej premiére na ruskej lavičke

Lotyšský hokejista Gunis Galvinš zastavuje ruských hráčov Jevgenija Keta a Alexandra Svitova pred lotyšským brankárom Edgarsom Masalskisom počas zápasu B-skupiny na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 5. mája 2012 v Štokholme. Foto: TASR/AP Photo

Ruskí hokejisti do polovice duelu prehrávali, no v druhej dvadsaťminútovke napokon dvomi gólmi otočili skóre a v závere bez problémov doviedli duel do víťazného konca.

Štokholm 6. mája (TASR) - Tréner Zinetula Biľaletdinov absolvoval úspešnú premiéru na lavičke ruskej hokejovej reprezentácie na MS, keď jeho zverenci zdolali vo svojom úvodnom vystúpení na šampionáte Lotyšsko 5:2.

Ruskí hokejisti do polovice duelu prehrávali, no v druhej dvadsaťminútovke napokon dvomi gólmi otočili skóre a v závere bez problémov doviedli duel do víťazného konca. "Prvá časť zápasu z nášho pohľadu nebola dobrá. Po góloch sme však prevzali opraty duelu do svojich rúk," cituje Biľaletdinova portál iihf.com.

"Keď sa Rusi dostali do vedenia, psychicky nás to zlomilo a nedokázali sme sa už vrátiť do zápasu," povedal lotyšský útočník Janis Sprukts.

Jevgenij Malkin zaznamenal v ruskom tíme tri body za dva góly a asistenciu. "V NHL je 29 tímov, ktoré sa každý deň snažia brániť Malkina," skonštatoval kanadský kouč Lotyšov Ted Nolan. "Ruskí hokejisti patria k najlepším na svete. V prvej tretine sa nám proti nim darilo, no hokej sa hrá na tri časti."