Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Tréner Del Bosque si stojí za rozhodnutím nastúpiť bez útočníka

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque Foto: TASR/AP

Útočníci ako Fernando Torres, Fernando Llorente a Alvaro Negredo zostali sedieť len na lavičke náhradníkov, Del Bosque stavil na Fabregasa podporovaného Davidom Silvom a Andresom Iniestom.

Gniewino 11. júna (TASR) – Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque si stojí za svojim rozhodnutím nastúpiť proti Taliansku bez jediného klasického útočníka. Podobnú taktiku pravdepodobne zvolí aj vo štvrtkovom dueli proti Írsku.

V úvodnom dueli C-skupiny remizovali obhajcovia európskeho titulu s Talianskom 1:1. Gól Španielska zaznamenal v 64. minúte stredopoliar FC Barcelona Cesc Fabregas, ktorý tak odpovedal na presný zásah Antonia Di Nataleho zo 60. minúty.

Útočníci ako Fernando Torres, Fernando Llorente a Alvaro Negredo zostali sedieť len na lavičke náhradníkov, Del Bosque stavil na Fabregasa podporovaného Davidom Silvom a Andresom Iniestom. Jedným z cieľov Del Bosqueho rozostavenia bola väčšia istota v držaní lopty, ale Španielom sa na suchom trávniku proti dobre organizovanej talianskej defenzíve nedarilo rýchlo a účelne kombinovať. Po typickej španielskej akcii sa zrodil práve Fabregasov gól. Iniesta prihral Davidovi Silvovi, ten okamžite priťukol Fabregasovi a pre toho už nebol problém skórovať.

Pätnásť minút pred koncom riadnej hracej doby sa dostal na trávnik aj Fernando Torres. Ten mal počas svojho pobytu na trávniku dve gólové príležitosti, no v oboch zlyhal. Prvýkrát vystihol jeho o pokus brankár Gianluigi Buffon, v druhom prípade preloboval nielen talianskeho gólmana, ale aj bránku.

"Mám veľkú dôveru v to, čo sme urobili. Máme troch fantastických útočníkov, ale aj Cesc je dobrý útočník. S loptou je veľmi silný, rozumie si s každým a dostáva sa do gólových príležitostí. Urobili sme to, čo sme považovali za najlepšie, aj keď sme pri tom riskovali. Máme hráčov, ktorých je veľmi ťažké ustrážiť a myslím, že bol správny čas na takýto krok," uviedol lodivod " La Furia Roja".