Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tréner Dukly Trenčín Lehterä nabáda k trpezlivosti: Výsledky prídu

Na archívnej snímke z 15. februára 2022 uprostred vzadu tréner HK Dukla Trenčín Tero Lehterä hovorí k hráčovi Samuelovi Krajčovi (HK Dukla Trenčín) v zápase 38. kola hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HC 21 GROTTO Prešov. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Trenčania sú po 43 odohratých zápasoch na 9. mieste a na 6. priečku strácajú 7 bodov.

Trenčín 28. februára (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín siahali v 42. kole Tipos extraligy na tri body, ale napokon si z košickej Steel arény odniesli len jeden. Počas zápasu otočili skóre z 1:0 na 1:2 vo svoj prospech, ale obrat dosiahli aj domáci, ktorí ho zakončili víťazným gólom v samostatných nájazdoch.

"Naša hra je dobrá a výsledky určite prídu," povedal tréner Dukly Tero Lehterä. Trenčania prehrávali od 5. minúty 0:1, ale po úniku Denisa Hudeca vyrovnali a obranca Tomáš Starosta ich po prečíslení dostal do vedenia 2:1. O to však v tretej časti prišli, keď doplatili na vylúčenie, ktoré potrestal Oliver Jokeľ. "Mali sme pomalší vstup do zápasu. Postupne sme to otočili, mali sme silných 7 minút. V druhej časti sme si vypracovali veľa šancí na gól a fungovala nám aj obrana. V tretej časti si oba tímy vytvorili šance, bolo to hore-dole. Musíme byť trpezliví, kým sa dostavia výsledky," poznamenal Lehterä. Kapitán trenčianskeho tímu Tomáš Starosta uznal aj kvalitu domáceho tímu. "Počas zápasu sme vyhrávali, ale Košice hrali dobre. Vyrovnali a v nájazdoch boli o jeden gól lepší," uviedol Starosta.

Trenčania sú po 43 odohratých zápasoch na 9. mieste a na 6. priečku strácajú 7 bodov. Banská Bystrica, ktorá uzatvára prvú šestku, má o tri odohraté zápasy viac než Dukla, takže Trenčania majú šancu na priamu účasť v play off. "Do konca základnej časti je už iba málo zápasov a body potrebuje každý. Aj my sme v Košiciach chceli tri, berieme len jeden. Zamerať sa už musíme na ďalší náročný zápas v Michalovciach," povedal Starosta.