Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tréner Holandska Louis van Gaal mal pozitívny test na COVID-19

Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal na invalidnom vozíku sleduje kvalifikačný zápas G-skupiny Holandsko - Nórsko o postup na MS 2022 vo futbale 16. novembra 2021 v Rotterdame. Foto: TASR/AP

Holandský futbalový zväz (KNVB) informoval, že 70-ročný Van Gaal sa v utorok ráno podrobil kontrolnému testu s pozitívnym výsledkom.

Amsterdam 22. marca (TASR) - Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal mal pozitívny test na koronavírus a putoval do karantény. "Oranjes" sa tak nepríjemne narušila situácia v tíme pred prípravnými zápasmi s Dánskom a Nemeckom.

Holandský futbalový zväz (KNVB) informoval, že 70-ročný Van Gaal sa v utorok ráno podrobil kontrolnému testu s pozitívnym výsledkom. Zastúpiť ho tak budú musieť asistenti Danny Blind, Henk Fraser a Frans Hoek. Holanďania oba zápasy odohrajú v Amsterdame. Prvý v sobotu s Dánmi, druhý v utorok s odvekým rivalom z Nemecka. Už v pondelok tréner Holanďanov absolvoval tlačovú konferenciu, na ktorej ostro kritizoval konanie svetového šampionátu v Katare. Trojnásobní finalisti MS chýbali na predchádzajúcom mundiale v Rusku. Van Gaal ich priviedol v roku 2014 v Brazílii k bronzu. Informovala agentúra AP.